Στράτος Καρίκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Αντώνη Καμπουράκη

Στράτος Καρίκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Αντώνη Καμπουράκη

Στράτος Καρίκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Αντώνη Καμπουράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2736 ΦΟΡΕΣ

Το ζητούμενο πάνω απ’ όλα είναι το καλό της Ρόδου

Θέμα χρόνου είναι να «κλειδώσει» οριστικά η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του νέου δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Στράτου Καρίκη.

«Αν τα βρούμε προγραμματικά με το νέο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη δεν θα τα χαλάσουμε στα πρόσωπα. Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Αυτή μας ενδιαφέρει πάνω από όλα για το καλό της Ρόδου. Στην παράταξη μου θα εισηγηθώ συνεργασία ακόμη και χωρίς να μας προσφερθούν θέσεις στο Δήμο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες στον Sky o επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.

Ο κ. Καρίκης δήλωσε πως είχε συναντήσεις με το νέο δήμαρχο αλλά στη διάρκεια τους συζήτηση έγινε για συνεργασία βάση των προγραμμάτων των δύο παρατάξεων. Ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι η συμφωνία δεν « προσκρούει » στα πρόσωπα γιατί δεν έγινε συζήτηση για τοποθετήσεις.

Δεν έγινε διάλογος όπως επεσήμανε για την τοποθέτηση προσώπων από την παράταξη του κ. Καρίκη στο Δήμο Ρόδου.

Αν ο νέος δήμαρχος επιθυμεί να προσφέρει κάποια θέση στον κ. Καρίκη ή σε μέλη της παρατάξεως του , η προσφορά δεν θα απορριφθεί. Ωστόσο πέρα και πάνω από όλα το ζητούμενο για τον κ.Καρίκη είναι το καλό της Ρόδου και η εφαρμογή των προγραμμάτων και των δύο παρατάξεων.

Ο κ. Καρίκης ξεκαθάρισε πάντως πως είναι μεν πρόθυμος για συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή όπως ήταν και με την σημερινή αλλά δεν θα διστάσει να κατέβει από το …τρένο δηλαδή το όποιο σχήμα προκύψει αν κρίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά.

Όταν θέλεις να προσφέρεις ως δήμαρχος δεν σκοτώνεσαι για μια θέση
«Υπάρχει μια ουσιαστική συμφωνία με την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη. Αφορά το πρόγραμμα και την εφαρμογή του. Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει εστιάστηκαν στα προγράμματα των παρατάξεων μας. Είμαστε θετικοί για μια συμφωνία. Δεν καθυστερούμε γιατί δεν τα «βρίσκουμε» στα πρόσωπα. Δεν με ενδιαφέρουμε οι θέσεις. Ήμουν οκτώ χρόνια αντιδήμαρχος υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παρατάξεως μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν θέλεις να προσφέρεις ως δήμαρχος δεν σκοτώνεσαι μετά να πάρεις μια θέση», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με τον κ. Καμπουράκη ο κ. Καρίκης τόνισε:
«Δεν διεκδίκησα καμία θέση. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κ.Αντώνης Καμπουράκης. Είναι ένας άνθρωπος απόλυτα θετικός . Συζητήσαμε για το πώς θέλουμε να δούμε τη Ρόδο είτε συμπράξουμε ή όχι».

Με ενδιαφέρει πάνω από όλα το καλό και το συμφέρον της Ρόδου
Επίσης ο κ. Καρίκης θύμισε πως πάντα είχε πρόθεση συνεργασίας με την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
«Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχω ψηφίσει το 90% των εισηγήσεων. Άσκησα διαφορετική πολιτισμένη μοντέρνα αντιπολίτευση κάτι που δυστυχώς ο τόπος μας δεν είναι έτοιμος να δεχθεί. Είτε συμπράξω με τον Αντώνη Καμπουράκη ή όχι η παράταξη μου και εγώ θα είμαστε δίπλα του. Αν είχα νικήσει στις εκλογές θα τους καλούσα όλους να συμπράξουμε στη νέα δημοτική αρχή . Και πριν από τις εκλογές είχα ξεκαθαρίσει ότι με ενδιαφέρει το συμφέρον και το καλό της Ρόδου.

Με ενδιαφέρει το 2023 ο τόπος μας να είναι πολύ όμορφη και επίσης πολύ διαφορετική από ότι σήμερα. Είτε μείνω στην αντιπολίτευση είτε συμπράξω θα ψηφίζω αυτά που θεωρώ θετικά αυτά που πρέπει», είπε ο κ. Καρίκης και ξεκαθάρισε πως δεν καθυστερεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας επειδή διεκδικεί θέσεις για εκείνον και τα μέλη της παρατάξεως του.
Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και στη στάση που τήρησε στο ζήτημα που αφορούσε την αξιοποίηση του ακινήτου της Νέας Αγοράς.

Είδα έναν Αντώνη Καμπουράκη πολύ δυναμικό και αισιοδοξώ για την επόμενη ημέρα
Όσο για όσα έχουν αναφερθεί περί προσώπων και συμφωνιών τοποθέτησης τους ο κ,. Καρίκης τόνισε:
«Δεν έχει γίνει ουδεμία συζήτηση για πρόσωπα. Θα το επιβεβαιώσει και ο νέος δήμαρχος .Από τις συναντήσεις που έχουν γίνει αισιοδοξώ για την επόμενη ημέρα της Ρόδου γιατί βλέπω έναν Αντώνη Καμπουράκη πολύ δυναμικό και με σχέδιο. Θα πάει καλά είτε μετέχουμε εμείς ή όχι».

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει να του προσφερθούν θέσεις δήλωσε:
«Δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία. Συζητήσεις ναι έχουν γίνει. Δεν έχει υπογραφεί πρακτικό όπως ορίζει και ο νόμος . Δεν έχω συγκαλέσει καν την παράταξη μου για να την ενημερώσω γιατί δεν έχω οριστικοποιήσει κάποια συμφωνία. Επίσης η όποια συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη της παρατάξεως μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι χωρίς να έχω τη συναίνεση τους.Υπάρχει ένα άριστο κλίμα και αισιοδοξώ.

Εγώ θα στηρίξω είτε μετέχω ή δεν συμμετέχω στη δημοτική μηχανή τον Αντώνη Καμπουράκη. Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει να κάνει φασαρίες για να αναδειχθεί. Δεν με ενδιαφέρει η δική μου ανάδειξη. Θα ψηφίζουμε όσα πρέπει. Δεν θα οχυρωθώ εγώ πίσω από τους συμβούλους μου για να κάνω το μάγκα στο δημοτικό συμβούλιο . Έτσι θα στερήσω τον τόπο από μια προοπτική»

Μένει μια συνάντηση ακόμη
Ο κ. Καρίκης δήλωσε πως μένει να γίνει μια συνάντηση ακόμη πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Τηρήσαμε συγκεκριμένη στάση στις εκλογές. Την τηρούμε και μετά από αυτές. Είναι θέμα χρόνου να γίνει ακόμη μια συνάντηση που μπορεί να είναι και η τελική».

Έχω χορτάσει από θέσεις
Σχετικά με το τι θα πράξει ο κ. Καμπουράκης θελήσει να τοποθετήσει μέλη της παρατάξεως της ελάσσονος μειοψηφίας σε θέσεις σημαντικές στο δήμο ο κ. Καρίκης είπε:

«Αυτό είναι δικαίωμα του δημάρχου. Έχω δηλώσει στους συμβούλους μου ότι εφόσον χάσαμε ας μείνουμε στην αντιπολίτευση. Εφόσον όμως ο κ. Καμπουράκης θελήσει να τους χρησιμοποιήσει ή ζητήσει εμένα θα πάω. Το ίδιο θα έκανα αν ήμουν δήμαρχος.

Θα καλούσα και εγώ τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων να συμπράξουμε. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά δεν ζητήσαμε εμείς τίποτε. Σε όλες μας τις συναντήσεις μιλήσαμε για τα προγράμματα μας. Δεν του ζήτησα θέσεις και μου πρότεινε θέσεις αντίστοιχα. Δεν μπήκα σε ονοματολογία. Εγώ θα βοηθήσω αν κληθώ. Εχω χορτάσει από θέσεις . Δεν διεκδικώ τίποτε. Αν κρίνει πως θέλει να τον βοηθήσω θα είμαι παρόν. Θα βοηθήσω. Δεν έχω κολλήματα. Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Με τον Αντώνη Καμπουράκη είμαι αισιόδοξος».

Ο κ. Καρίκης τόνισε πως έχει συμβουλεύσει τον κ. Καμπουράκη για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου..

«Του ανέφερα τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλει και μου είπε και εκείνος τι σκοπεύει να κάνει», είπε

Αν η νέα δημοτική αρχή δεν πάει καλά θα φύγω
Ωστόσο ο κ. Καρίκης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι αν διαπιστώσει ότι η νέα δημοτική αρχή δεν λειτουργεί όπως πρέπει θα φύγει.

«Αν η νέα δημοτική αρχή δεν πάει καλά θα φύγω. Εγώ δεν έχω πρόβλημα θέσης. Εχω συνδέσει την πορεία μου με τη δουλειά μου και μετά με μια θέση παραγωγική για τον τόπο μου. Δεν έκανα ποτέ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Εμείς θα μπούμε στο δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξουμε ότι πρέπει. Θα διαφωνήσουμε όπου πρέπει. Συζητάμε προγραμματικά. Αν συμφωνήσουμε προγραμματικά με τον Αντώνη Καμπουράκη δεν θα τα χαλάσουμε στα πρόσωπα», τόνισε.

“Ας κρίνει ο ίδιος που θέλει να πάνε τα στελέχη μου. Είναι θέμα δικό του. Εγώ θα βοηθήσω και χωρίς θέση”, είπε.
«Με ενδιαφέρει ο τόπος μου και όχι η όποια θέση αντιδημάρχου . Σε αυτό τον τομέα έχω κλείσει τον κύκλο μου. Και απλό στρατιώτη να με καλέσει κα να ζητά καθημερινά τη γνώμη μου θα το κάνω», τόνισε.

Οι “κόκκινες γραμμές”
Όσο για τις κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν θα υπαναχωρήσει ο κ. Καρίκης είπε: “Δεν έχουν εμφανιστεί κόκκινες γραμμές.Εμείς στην τελική συμφωνία θα πούμε τι πρέπει να γίνει. Εκεί θα φανούν και οι κόκκινες γραμμές”

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες