Αυτοψία στο Γεννάδι από τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλεβάρη

Αυτοψία στο Γεννάδι από τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλεβάρη

Αυτοψία στο Γεννάδι από τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Φλεβάρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 682 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με την θαλάσσια ρύπανση

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Γιάννη Φλεβάρη στο αίτημα των κατοίκων του νησιού για παρέμβαση των αρμοδίων σε ό,τι αφορά τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του Γενναδίου, θέμα που ανέδειξε η «ΡΟΔΙΑΚΗ» με χτεσινό της δημοσίευμα που συνοδευόταν μάλιστα και από πλήθος φωτογραφιών.

Συγκεκριμένα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με το διευθυντή περιβάλλοντος Δωδεκανήσου Πάνο Βενέρη και σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες διερεύνησαν την υπόθεση ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μάλιστα δόθηκε η εντολή σε ειδικό κλιμάκιο της περιφέρειας να επισκεφτεί το σημείο ενώ το μεσημέρι ο ίδιος κ. Φλεβάρης πραγματοποίησε επίσκεψη στην παραλία του Γενναδίου για να δεί από κοντά την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για παράνομες συνδέσεις ιδιωτών από τον οικισμό του Γενναδίου κατά τι οποίες διοχετεύονται αστικά λύματα στη θάλασσα μέσω της παραλίας.

Σε επικοινωνία της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ» με τον αντιπεριφερειάρχη έγινε γνωστό ότι μετά την παρέμβαση των υπηρεσιών θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος όσων παράνομα διοχετεύουν λύματα προκαλώντας βλάβη στο περιβάλλον και κίνδυνο στη δημόσια υγεία.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για άμεση παρέμβαση της περιφέρειας δηλώνοντας τα εξής: «πρέπει όσοι αλόγιστα προχωρούν σε τέτοιες πράξεις να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται άμεσα μόλις διαπιστωθεί η παράβαση και σχηματίζεται δικογραφία για τα περαιτέρω. Όταν υπάρχουν καταγγελίες οι υπηρεσίες επεμβαίνουν ακόμα και πέραν του ωραρίου τους και προχωρούν σε ελέγχους για την επιβολή κυρώσεων».

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές καλούνται να επιληφθούν θεμάτων δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, μετά από ανθρώπινες παρεμβάσεις και παράνομες ενέργειες, καθώς δυστυχώς η περιβαλλοντική νομοθεσία δεν τηρείται.

Πολλοί ασυνείδητοι είτε μολύνουν ποτάμια και θάλασσα διοχετεύοντας υγρά και απόβλητα από σπίτια και επιχειρήσεις, είτε δημιουργούν χωματερές σε διάφορα σημεία του νησιού με μπάζα, σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα ακόμα και το καλοκαίρι σε κοινή θέμα των τουριστών που έρχονται για διακοπές.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο