Το "Παγκάκι στο...κάδρο" και η αποκατάσταση του στις συνειδήσεις μας

Γράφει η Πίτσα Χατζή

Επειδή τα λέμε και τα γράφουμε όλα, χωρίς εμπάθεια, διάθεση κακοπροαίρετης κριτικής, πολιτικής η παραταξιακής σκοπιμότητας θα ήθελα να παρουσιάσω το 2ο μέρος (γιατί υπήρξε 2ο μέρος) που είχε πρωταγωνιστή το... ξεχαρβαλωμένο παγκάκι στο Ενυδρείο.

Έτσι λοιπόν αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού φωτορεπορτάζ ο απερχόμενος Δήμαρχος κ.Φωτης Χατζηδάκος, επισκέφθηκε το επίμαχο σημείο και ενημερώθηκε ιδίοις όμμασι για το κακοσυντηρημένο παγκάκι που μάλιστα βρίσκεται σε σημείο 1ης τουριστικής προβολής.

Προσωπικά πρέπει να πω ότι χάρηκα για την ανταπόκριση του έστω και τώρα.

Δηλώνω δε με ειλικρίνεια ότι ακόμα και μια αρνητική δημοσίευση δεν είναι πάντα κακόβουλη.

Η Ρόδος δεν ανήκει σε "ολίγους και εκλεκτούς" ούτε ισχύει ο νόμος της Ομερτά, ανήκει σε όλους τους κατοίκους της ακόμα και στους φιλοξενούμενους της και όλοι εισπράττουν και αποτυπώνουν στο μυαλό και την ψυχή τα θετικά η τα αρνητικά που συναντούν καθημερινά σε κάθε τους βήμα.

Εννοείται λοιπόν ότι έχουν λόγο και άποψη και ως δημοκρατικοί πολίτες έχουν υποχρέωση να διατυπώνουν με ευπρέπεια τον λόγο τους, τη δυσαρέσκεια τους η να κάνουν την κριτική τους.

Φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις δεν ευθύνεται πάντα ο Δήμαρχος, η καλύτερα ο εκάστοτε Δήμαρχος.
Υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που έχουν αρμοδιότητες, όπως επίσης υπάρχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοτικοί υπάλληλοι, απλοί εργαζόμενοι σε ανάλογες υπηρεσίες του Δήμου που σίγουρα οφείλουν, είναι υποχρέωση τους, να περιδιαβαίνουν συχνά-πυκνά την πόλη και το νησί, να ενημερώνονται, να ενημερώνουν και να διορθώνουν τα κακώς κείμενα χωρίς να εκθέτουν και τον Δήμαρχο τους.

Αυτό ίσως είναι και το κομβικό σημείο τριβής του εκάστοτε Αρχοντα της πόλης με τους συνεργάτες του, τους υπηρεσιακούς και τους εργαζόμενους.

Σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας από τη μία μαζί με την ανάλογη εποπτεία και φυσικά κανέναν εφησυχασμό.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για τις foto που έστειλε και ενημέρωσε για κάποια καινούργια παγκάκια και κάποια ηλιακά που έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της πόλης, αλλά και για την επίσκεψη του στο "Παγκάκι ..κάδρο " του Ενυδρείου σε αυτοψία που ο ίδιος πραγματοποίησε χθες.

Φυσικά είναι μέσα στις υποχρεώσεις του Δήμου η συντήρηση, φρεσκάρισμα, ανανέωση, καλλωπισμός και αποκατάσταση ζημιών της πόλης σε κάθε σεζόν ανεξάρτητα εάν είμαστε η όχι τουριστική περιοχή.

Αυτός ο τόπος, η Ρόδος, με τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών που χρόνια τώρα έρχονται και ξανάρχονται, μαγεμένοι από την ομορφιά του τοπίου και την ιστορία που κουβαλάει πάνω της, δεν επιτρέπει ούτε ολιγωρία, ούτε προχειρότητες ούτε κακοτεχνίες ή αβλεψίες.

Όπως επίσης σε καμία περίπτωση δεν ανέχεται και δεν δικαιολογεί τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας, ούτε σε... ένα παγκάκι, διοτι προσβάλεται και θίγεται η αισθητική και η καλαισθησία της πλειοψηφίας των κατοίκων της.

Αυτα είναι θέματα αδιαπραγμάτευτα!

Σ'αυτό τον τόπο τριγυρνάμε όλοι και θα τα λέμε ..καλά η λιγότερο καλά, πάντα με καλή διάθεση και δημιουργικό λόγο!