Αναβλήθηκε το φιλικό Άρης - Ρόδος, γιατί μπήκε σε κουπόνι στοιχήματος για ποντάρισμα!

Αναστάτωση προέκυψε χθες στον ποδοσφαιρικό κόσμο του νησιού από την απόφαση γνωστής στοιχηματικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, να συμπεριλάβει σε ένα από τα «κουπόνια» της το φιλικό παιχνίδι του Άρη με τη Ρόδο στο γήπεδο του Αρχαγγέλου!

Από τη στιγμή που μαθεύτηκε κάτι τέτοιο κυριολεκτικά σήμανε συναγερμός, καθώς ήταν κάτι που σχολιάστηκε δυσμενώς τόσο από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου όσο και από τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Τα σχόλια δε που έγιναν από τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας ήταν ποικίλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση των δυο σωματείων, τα οποία πήραν την απόφαση να αναβάλουν το μεταξύ τους φιλικό για ευνόητους λόγους.

Στις ανακοινώσεις μάλιστα που εξέδωσαν αναφέρουν τα ακόλουθα:

Η Ρόδος: «Οι στοιχηματζήδες δεν κατάλαβαν με ποιους έμπλεξαν! Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μας απόφαση είναι να μην διεξαχθεί ο φιλικός με τον Άρη Αρχαγγέλου και χαλάει τη σούπα τους! Ένας φιλικός αγώνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας μας, έγινε σημείο …αναφοράς στο ΒΕΤ365! Γι αυτό, ο αγώνας δεν γίνεται και με τις αποδόσεις εμείς θα κάνουμε πλάκα στους στοιχηματζήδες… Αντί για το φιλικό με τον Άρη Αρχαγγέλου η ομάδα μας θα κάνει οικογενειακό δίτερμα στο Δημοτικό στάδιο..».

Ο Άρης Αρχαγγέλου: «Η απόφαση πάρθηκε κοινή συναινέσει με το σωματείο της Ρόδου. Συμφωνούμε απόλυτα. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός στοιχηματατζή».

Παίρνει μέτρα η διοργανώτρια αρχή
Στο μεταξύ, την απόφαση της να πάρει μέτρα δημοσιοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου θέλοντας να διασφαλίσει την αξιοπιστία του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τον φιλικό αγώνα «Άρης Αρχαγγέλου - ΑΣ Ρόδος», ο  οποίος εμφανίσθηκε σε πλατφόρμα στοιχηματικής εταιρείας, η Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, αποφάσισε εφεξής σε αντίστοιχες περιπτώσεις, να μην ορίζονται Διαιτητές από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΔ, σε φιλικούς αγώνες που συμμετέχουν ερασιτεχνικά σωματεία της δύναμης της και σε επίσημους αγώνες των τοπικών Πρωταθλημάτων, τα παιχνίδια να αναβάλλονται».