Αντώνης Μαρτίνης: «Υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο!»

Αντώνης Μαρτίνης: «Υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο!»

Αντώνης Μαρτίνης: «Υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1074 ΦΟΡΕΣ

Σοβαρές καταγγελίες με αφορμή την ακύρωση του φιλικού αγώνα με τον Άρη έκανε ο πρόεδρος του ΑΣ Ρόδος Αντώνης Μαρτίνης. «Παίκτες του Άρη έπαιρναν δικούς μας για να το παίξουν 1 – 0 ημίχρονο και 1 – 7 τελικό», είπε χαρακτηριστικά. Στον Εισαγγελέα σ

Την ύπαρξη μεγάλου παρασκηνίου πριν την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα με τον Άρη στον Αρχάγγελο καταγγέλλει με χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΑΣ Ρόδος Αντώνης Μαρτίνης τονίζοντας ότι σήμερα η ομάδα θα καταθέσει στον Εισαγγελέα της Ρόδου όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Ο κ. Μαρτίνης μεταξύ άλλων τόνισε πως «παίκτες του Άρη ενοχλούσαν τους δικούς μας και τους προέτρεπαν να στοιχηματίσουν 1 – 0 ημίχρονο και 1 – 7 τελικό!» και ζήτησε να «ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων, παραγόντων και παικτών για να καταλάβει και ο κόσμος τι έχει γίνει». Επίσης εξαπέλυσε ευθείες βολές προς πρώην παίκτες της ομάδας, τους οποίους χαρακτήρισε «στοιχηματζίδες» λέγοντας μάλιστα ότι «γι’ αυτό έφυγαν από τη Ρόδο».

Αναλυτικά, όλα όσα είπε ο κ. Μαρτίνης στην συνέντευξη Τύπου είναι τα ακόλουθα:
«Με πήρε ένας παίκτης μας και μου είπε ότι μας έχουν στο στοίχημα. Δεν το πίστεψα και του έκλεισα το τηλέφωνο. Μετά από ένα τέταρτο ήρθε ο Νικήτας Μαλλιάκας και μου είπε να μπω στο site bet365 για να δω ότι το παιχνίδι με τον Άρη είναι στο στοίχημα. Από κάτω είχε μάλιστα και καμιά 20αρια παραλλαγές για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κάναμε αμέσως σύσκεψη διότι νωρίτερα είχαμε την πληροφορία από τον προπονητή, ότι θα έβαζε να δοκιμάσει τα μικρά παιδιά στο συγκεκριμένο φιλικό. Οι μεγάλοι είχαν παίξει στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο, θα παίξουν και την προσεχή Κυριακή και επειδή ήταν και κουρασμένοι από την πρωινή προπόνηση, στόχος του προπονητή ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλα παιδιά. Αν πηγαίναμε λοιπόν στον αγώνα αυτό με τους μικρούς, οι καλοπροαίρετοι κομπάρσοι και μισθοφόροι θα μπορούσαν να μας έλεγαν ότι στήσαμε το παιχνίδι και βάλαμε τους μικρούς για να χάσουμε ή να έρθει ισοπαλία ή για να κερδίσουμε. Οτιδήποτε.

Πήραμε την απόφαση να μην γίνει το παιχνίδι και νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει για την ιστορία, για το κύρος και το γόητρο της ομάδας. Δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα όπου μας έλεγαν συγχαρητήρια. Βρέθηκαν όμως τα …κ…….α, το τονίζω και γράψτε το έτσι, τα κ…….α, οι στοιχηματζίδες που δεν συνέχισαν στην ομάδα μας γιατί ήταν τέτοιοι, βγήκαν να μιλάνε για παραγωγούς και σκηνοθέτες. Ότι χαλάσαμε λέει τη μοιρασιά και γι’ αυτό δεν κάναμε τον αγώνα. Η αλητεία σε όλη της το μεγαλείο. Κάπου έγραψε κάποιος από αυτούς τους κυρίους ότι το έργο δεν παίχθηκε και το παίζουμε αδιάφοροι και κινέζοι. Λοιπόν, η ιστορία είναι αυτή. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας προς κάθε κατεύθυνση. Ειδικά προς αυτούς οι οποίοι πράγματι χθες (σ.σ. προχθές) είχαν στοιχηματίσει με αποδόσεις πολύ περίεργες, ξεκαθαρίζουμε ότι από τη Ρόδο δεν θα περάσουν τέτοια και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ήδη μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για όλα αυτά τα οποία γράφουν και λένε.

Θα γίνει επίσης αίτηση από πλευρά μας στη δίωξη οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος για να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων. Και τα δικά μας και τα δικά τους. Για να αποδειχθεί ποιος τα δημιούργησε και ποιος όχι».

Ο πρόεδρος της Ρόδου πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμπόδια αλλά τα ξεπερνάμε. Ένα από αυτά ήταν και αυτό με το στοίχημα. Και αυτό που έκαναν ήταν απλά μια προειδοποιητική για να δουν τις προθέσεις μας.
Ερχόντουσαν παίκτες του Άρη Αρχαγγέλου και γι’ αυτό θα ζητήσουμε να ανοίξουν τα τηλέφωνα τους και να γίνει έλεγχος και έλεγαν, ελάτε να το παίξουμε 1–0 ημίχρονο και 1–7 τελικό. Αυτά γινόντουσαν μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Αυτά να τα αφήσουν κατά μέρος. Η Ρόδος είναι πάντα καθαρή. Δεν πτοήθηκε τις εποχές τις άγριες που κόβανε τα δοκάρια και δεν θα γίνει ούτε τώρα. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε γιατί είμαστε μάγκες και γνωρίζουν όλοι τι ομάδα φτιάχνουμε».

«Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»
Από τη δική του πλευρά, ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου Μανώλης Βλάχος, επεσήμανε τα εξής:
«Θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι προσπαθήσαμε πριν λίγο καιρό με ήπιο τρόπο και συστάσεις μέσω της αστυνομίας να προστατέψουμε το αθλητικό σωματείο της Ρόδου. Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι δεν πήραν το μήνυμα.

Το διοικητικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο από εδώ και πέρα ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει τη λέξη ΑΣ Ρόδος δημόσια, θα οδηγείται στον Εισαγγελέα και θα αποφασίζει αυτός αν έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα. Η ομάδα αυτή όλα αυτά τα χρόνια έγινε κλοτσοσκούφι στο στόμα κάθε τυχάρπαστου ο οποίος έρχεται παίρνει μαύρα λεφτά, δεν τα δηλώνει στην Εφορία και αποχωρώντας προσπαθεί να πλήξει την ομάδα μόλις αυτή προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κατατεθεί μια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου η οποία θα πάει και σε αυτόν του Αρείου Πάγου για να έχει την εποπτεία. Εκεί θα αναφέρουμε όλα τα γεγονότα. Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε ότι διαπιστώσαμε πως το bet365 είχε συμπεριλάβει το παιχνίδι για στοιχηματισμό και εμείς κάναμε οτιδήποτε θεωρήσαμε σωστό για την ομάδα μας ακυρώνοντας το φιλικό με τη συναίνεση του Άρη.
Επειδή όμως αυτοί οι οποίοι πήραν μαύρα λεφτά από την ομάδα, σήμερα μας προκαλούν, στην αναφορά μας θα ζητάμε από τον κ. Εισαγγελέα να ανοιχθούν όλα τα τηλέφωνα των παραγόντων και των δυο ομάδων για να διερευνηθεί ποιος ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός της όλης κατάστασης και της τοποθέτησης του αγώνα στο στοίχημα.

Επίσης θα κατατεθεί μήνυση εναντίον των κ. Κεφάλα και Κρητικού και ενδεχομένως και του κ. Αμανατίδη για συκοφαντική δυσφήμηση. Είχαμε σκοπό να μην το κάνουμε αλλά επειδή μας προκαλούν θα κληθούν από τα αρμόδια όργανα να δώσουν εξηγήσεις. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

«Ήταν μια απόφαση σταθμός!»
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο γενικός αρχηγός Νικήτας Μαλλιάκας ο οποίος τόνισε τα ακόλουθα:
«Η απόφαση που πάρθηκε από την ομάδα ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Να ακυρωθεί αγώνας για στοιχηματισμό. Δεν έχει γίνει ποτέ. Και όμως, κάποιοι που θέλουν να μην είμαστε πρωταγωνιστές του νησιού το έχουν περάσει στα χαμηλά. Αυτή η απόφαση θα έπρεπε να παίζει σε όλα τα κανάλια της Αθήνας».

Η απάντηση του Βαρέλη
Τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της Ρόδου, ενόχλησαν όπως αναμενόταν τον ομόλογο του στον Άρη Αρχαγγέλου Μανώλη Βαρέλη ο οποίος με δήλωση που έκανε, τόνισε τα ακόλουθα:
«Ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτά που λέει ο κ. Μαρτίνης είναι συκοφαντίες. Θέλουμε στοιχεία. Να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα για να φανεί τι έγινε. Αν κάποιοι παίκτες και των δυο ομάδων το συζήτησαν, το έκαναν με αφορμή το ότι το φιλικό μπήκε στο στοίχημα. Όχι βέβαια για να στήσουν το παιχνίδι. Αυτά να τα αφήσει κατά μέρος ο κ. Μαρτίνης».

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο