Οργή και αγανάκτηση στον ΑΕΡΑ

Απογοητευμένοι από την εικόνα που παρουσιάζουν τα αποδυτήρια του γηπέδου του Αφάντου, είναι τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσαν, εξαπολύουν βολές κατά του ΔΟΠΑΡ από τον οποίο είχαν πάρει προεκλογικά δεσμεύσεις για την πλήρη ανακαίνιση τους. Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Α.Ε.Ρ.Α. εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου Αφάντου. Παρά το γεγονός πως προεκλογικά είχαμε λάβει όλες τις δεσμεύσεις από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την πλήρη ανακαίνιση όλων των αποδυτηρίων στο γήπεδο, το μόνο που έγινε σε αυτά ήταν ένα απλό βάψιμο και ουσιαστικά σε ένα μόνο χώρο, αυτών των διαιτητών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, τα ντους στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων είναι σε άθλια κατάσταση, υπάρχουν πολλά πλακάκια σπασμένα και οι τοίχοι είναι ουσιαστικά μισογκρεμισμένοι. Ενώ, βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας μας για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, δεν έχει συμβεί τίποτα απολύτως, με την κατάσταση να παραμένει στάσιμη και να «αιωρείται» το αν θα φτιαχτούν ή όχι οι χώροι των αποδυτηρίων.

Ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, οι αρμόδιοι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και κυρίως αυτοί του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε άριστα τις ομάδες που θα έρχονται στο γήπεδο μας για να αγωνιστούν, και πολύ περισσότερο τα παιδιά των ακαδημιών. Τέλος, ευελπιστούμε πως η νέα Δημοτική Αρχή αλλά και οι τοπικοί φορείς, θα μεσολαβήσουν ούτως ώστε να φτιάξει αυτή η κατάσταση διότι έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αυτή είναι η ανακαίνιση που τάζατε;».

Η απάντηση του Κυριαζή
Άμεσα απάντησε χθες ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του ΑΕΡΑ. Ο ίδιος με δική του ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με έκπληξη διάβασα την επιστολή του ΑΕΡΑ, που δημοσιεύτηκε σε μερίδα του τοπικού Τύπου και αφορά τα έργα στα αποδυτήρια του γηπέδου Αφάντου. Ο συντάκτης της έχοντας σίγουρα άγνοια από την προ έργων εικόνα των αποδυτηρίων και υπηρετώντας πιθανότατα άλλους σκοπούς, ανέφερε για τη μη υλοποίηση των σχετικών υποσχέσεων του ΔΟΠΑΡ.

Για τη  σωστή ενημέρωση του φίλαθλου κοινού του νησιού και όχι μόνο, αναφέρω ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου στέλεχος του ΑΕΡΑ, σε αντίθεση με τους ανθρώπους της Αθλέτικο Αφάντου «Άγιος Λουκάς». Επίσης, και επί της ουσίας, λόγω της διάβρωσης των τοιχωμάτων και της οροφής, τα σίδερα ήταν εμφανή κι έτοιμο να πέσει ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου.  

Για τον σκοπό αυτό, ο εργολάβος προχώρησε σε καθαίρεση επιχρισμάτων κι επάλειψη επιφανειών. Πραγματοποίησε έργα στην οροφή, με μονωτικά και στεγανωτικά υλικά. Ακόμη, προχώρησε σε βαψίματα και υδραυλικές εργασίες.

Η γκάμα των φωτογραφιών που συνόδευαν την επιστολή θα έπρεπε να ήταν πλουσιότερη, για να έχουμε καλύτερη εικόνα, αφού και μέσα από τις επιλεγμένες φωτογραφίες φαίνεται πάλι ότι πραγματοποιήθηκαν έργα ουσιαστικής βελτίωσης του συγκεκριμένου χώρου».