Επί τάπητος το θέμα των μετακινήσεων των ομάδων της Δωδεκανήσου

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικές ομάδες με τις μετακινήσεις είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τη διοίκηση του Παναγιώτη Διακοφώτη στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου.

Είναι κάτι το οποίο αποτελεί έναν βασικό στόχο προκειμένου να επιλυθεί και να δοθεί μια μεγάλη ανάσα στους συλλόγους που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω της ιδιομορφίας του νησιωτικού συμπλέγματος.

Το θέμα αυτό σχολιάστηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Διακοφώτη κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κλήρωσης των αγώνων της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση που έκανε πριν την έναρξη της διαδικασίας, τόνισε τα ακόλουθα:
«Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και δυο χρόνια σαν Ένωση. Ζητήσουμε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες να καλύψουν τις μετακινήσεις των ομάδων.

Δυο χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση μας άκουγε και μας έλεγε ότι έχουμε δίκιο αλλά δεν προχώρησε τίποτα. Πλέον έχουμε αρκετούς Βουλευτές . Βλέπουν θετικά το αίτημα μας και περιμένουμε να περάσει η τροπολογία που θα είναι μια ανάσα γιατί θα δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες να χρηματοδοτούν τις μετακινήσεις. Ο κ. Ιεραπετρίτης μας υποσχέθηκε ότι θα το φέρει προς ψήφιση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε και στο γηπεδικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το γήπεδο που παίρνει σειρά είναι το Ενωσιακό και μάλιστα η αντικατάσταση του τάπητα του θα ολοκληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα:
«Μέσα από το ΔΟΠΑΡ υπάρχει ένα σημαντικό κονδύλι που έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Θα προσπαθήσουμε με τη νέα Δημοτική Αρχή αλλά και με την Περιφέρεια να πάρουμε το μεγαλύτερο μερίδιο για εσάς, τα σωματεία.

Γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης όλων των γηπέδων. Υπάρχουν εκκρεμότητες αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις. Αυτά τα γήπεδα που είναι να γίνουν θα γίνουν. Αυτό που θα πάρει τώρα σειρά είναι το Ενωσιακό. Ήδη έχουν φύγει για έγκριση οι οικονομικές προσφορές. Μέσα στον Δεκέμβριο θα μπει ο νέος τάπητας».

Ο κ. Διακοφώτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους καλεσμένους της ΕΠΣΔ, τους κ. Ζαγοράκη, Παππά και Νικολή τους οποίους ευχαριστήσει ονομαστικά για αυτά που κάνουν για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας:

«Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη που δέχθηκε να είναι παρών στην κλήρωση. Είναι ένας φίλος της Ένωσης και το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια. Ευχαριστούμε και τον Βουλευτή μας τον κ. Παππά που πάντα βοηθάει εμπράκτως. Μαζί μας είναι και ο κ. Νίκολης που επίσης είναι πάντοτε κοντά μας».

Στη δική του τοποθέτηση ο Θεοδωρής Ζαγοράκης είπε:
«Να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Και εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα από ένα χωριό της Καβάλας. Υποχρέωση όλων μας να είμαστε κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όποτε χρειαστείτε κάτι από εμένα να ξέρετε ότι είμαι στη διάθεση σας.»

Ο κ. Παππάς ευχήθηκε να «έχουμε μια καλή σεζόν. Θα συνεχίσω να είμαι κοντά σας. Έχω τη τιμή να εκπροσωπώ τη Δωδεκάνησο στη Βουλή οπότε θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Γνωρίζω την προσπάθεια που κάνετε , τα κόστη είναι πολλά. Θα προσπαθήσω να σας στηρίξω. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους παίκτες να δείξουν το πάθος τους».

Ο κ. Νικολής από τη δική του πλευρά ευχήθηκε «υγεία σε όλους. Έχουμε αποδείξει ότι σαν Περιφέρεια είμαστε κοντά σε όλες τις ομάδες. Τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται στη Ρόδο και ο κ. Αυγενάκης για να δούμε και τα υπόλοιπα θέματα».

Στο περιθώριο της όλης διαδικασίας, δόθηκαν το κύπελλο ήθους στην ΑΕ Αδελφοσύνη, καθώς είναι η μοναδική ομάδα της περασμένης περιόδου που δεν «είδε» κόκκινη κάρτα, όπως και το βραβείο fair play στον Ενωσιακό προπονητή Γιώργος Τριχιά.

Ο κ. Τριχιάς σε αγώνα της U16 πριν μερικές μήνες στη Σύρο, αποφάσισε να αποσύρει έναν παίκτη από την ενδεκάδα και να συνεχίσει με δέκα λόγω του ότι το σκορ είχε πάρει ήδη πολύ μεγάλες διαστάσεις υπέρ της ομάδας του. Τις σχετικές απονομές έκαναν ο κ. Ζαγοράκης και ο κ. Παππάς.