Λ. Φτακλάκη: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει το συμπλήρωμα κανενός κόμματος. Έχει τη δική του πορεία. Αυτό που τώρα προέχει είναι η ανασυγκρότηση και η ενίσχυσή του».

Αυτό δήλωσε προχθές στον Sky Ρόδου η πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Λίτσα Φτακλάκη με αφορμή το κάλεσμα του Τομεάρχη Ναυτιλίας Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Σαντορινιού για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Φτακλάκη είναι μεταξύ των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που δεν επιθυμούν τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και το εκφράζουν ανοικτά και απερίφραστα.

Δεν βλέπει θετικά, εκείνους που δεν διστάζουν να ενταχθούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ή να προσχωρήσουν στη ΝΔ ειδικά τώρα που είναι στη ΝΔ για να διασωθούν πολιτικά.

«Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να κερδίσει δυνάμεις και να επαναπατρίσει τον  κόσμο που τελικά γύρισε την πλάτη του στο κόμμα για πολλούς και διάφορους λόγους. Καλά κάνει ο κ. Σαντορινιός και κάνει ανοίγματα.

Θέλουν να απεκδυθούν το ιδεολόγημα της αριστεράς. Θέλουν να διευρύνουν το κόμμα τους. Δημοκρατία έχουμε ο καθένας πράττει ότι επιθυμεί. Από την αρχή ήμουν αντίθετη  και τόνισα πως δεν πρέπει να γίνουμε το δεκανίκι κανενός πολιτικού χώρου. Ας αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει», είπε η κ. Φτακλάκη.

Η κ. Φτακλάκη τόνισε πως ο ελληνικός λαός στις εκλογές έδειξε τι ήθελε.
«Η Δημοκρατία έχει λύσεις για τα πάντα. Οι εκλογές έδειξαν πως ο ελληνικός λαός ήθελε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση . Η ΝΔ θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Το ΚΙΝΑΛ είναι ο τρίτος πόλος κάνει σωστή αντιπολίτευση και στοχεύει στην ουσία με θέσεις και προτάσεις. Τα ποσοστά που λάβαμε είναι σημαντικά. Με σωστές κινήσεις ο χώρος μπορεί να ανακάμψει», δήλωσε.

Ακόμη η κ. Φτακλάκη τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να προσελκύσει στελέχη γιατί δεν έχει.

Σε ερώτηση σχετικά με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που θέλει να προσχωρήσουν είτε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ η κ. Φτακλάκη είπε:
«Γιατί ο χώρος μας να ετεροπροσδιοριστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει το άνοιγμα του να φύγει από το χώρο της αριστεράς, όπου ποτέ δεν ήταν πραγματικά. Θέλει να εισέλθει στον χώρο της κεντροαριστεράς. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Κάποιοι ενδεχόμενα να θέλουν να πάνε εκεί. Άλλωστε, δικοί μας πολιτευτές, όπως ο κ. Κρεμαστινός, έχουν μιλήσει για μια τέτοια συνεργασία. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι που ενστερνίζονται την ίδια άποψη»

Η συγκρότηση προσωρινής ΝΕ και η εγκύκλιος του κ. Χριστοδουλάκη
Η κ. Φτακλάκη αναφέρθηκε και στη συγκρότηση προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί από τον Γραμματέα του κόμματος κ. Χριστοδουλάκη.

Η προσωρινή ΝΕ θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων από τη βάση.
«Γίνεται προσπάθεια από τον πολιτικό μας χώρο να ανακτήσει δυνάμεις και να πείσει τους νέους, ώστε  να καταλάβουν τι πρεσβεύει το Κίνημα Αλλαγής για να αποφασίσουν αν τους εκφράζει . Θέλουμε να θεραπεύσουμε τα κακώς κείμενα», τόνισε η κ. Φτακλάκη.

Συζητήσεις και για τις εκλογές θα γίνουν σε συνεδρίαση της ΝΕ προσεχώς!

Στη σχετική εγκύκλιο που εστάλη από τον κ.  Μ. Χριστοδουλάκη αναφέρονται τα ακόλουθα:
Θέμα: Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές
Στα πλαίσια των οριζόμενων στο Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και του σχεδιασμού που εισηγήθηκε η Πρόεδρος Φ. Γεννηματά και αποφάσισε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή κατά τη 2η Συνεδρίαση της στις 12 Ιουλίου, με στόχο την τελική ανάδειξη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργάνων του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Επικράτεια, μέσω εκλογικής διαδικασίας, συγκροτούνται Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις οργανώσεις στις εν λόγω διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, οι μέχρι πρότινος ισχύουσες Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα που συγκροτήθηκαν για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, αποτελούν το διευρυμένο Νομαρχιακό όργανο του νομού.

Οι Γραμματείες των Ν.Ε.Ε.Α. αποτελούν την Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή. Εφόσον κρίνεται σκόπιμη η συμπλήρωση του οργάνου, ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες για τη βέλτιστη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του, λαμβανομένων υπόψιν και των στελεχών μας εκείνων που έδωσαν από την πρώτη γραμμή τη μάχη των κρίσιμων αυτών εκλογικών αναμετρήσεων, τότε η Γραμματεία του Τομέα Οργανωτικού, σε συνεννόηση με τον Συντονιστή της απερχόμενης Ν.Ε.Ε.Α. που αναλαμβάνει το συντονισμό της Π.Ν.Ε., προχωρούν στις ενέργειες αυτές.

Σε νέα Εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα περιγραφεί αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων και ο σχεδιασμός των Π.Ν.Ε., προκειμένου να δρομολογηθούν απρόσκοπτα και με τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια οι αποφάσεις της 2 ης Συνεδρίασης της Κ.Π.Ε.