Πρέπει να δοθούν λύσεις στα  προβλήματα του νοσοκομείου

Την ανάγκη να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου της Ρόδου, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το σωματείο συνταξούχων ΙΚΑ Ρόδου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή πρόσφατη διαμαρτυρία του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και ειδικότερα αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

“Στις 8 Αυγούστου δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Στην επιστολή επισημαίνονται τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων σε αυτό. Μεταξύ άλλων: το κύριο και κρίσιμο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το πρόβλημα του παλιού, ασυντήρητου ιατρικού εξοπλισμού σε μηχανήματα συσκευές αντιδραστήρια κτλ. Της έλλειψης συντήρησης του κτιρίου και των εγκαταστάσεών του κ.ά.
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα προβλήματα αυτά, τα οποία τα μέλη του αντιμετωπίζουν κατά τις συχνές επισκέψεις ή νοσηλείες τους στο Νοσοκομείο. Το Σωματείο μας έχει καταγγείλει στους αρμόδιους ακόμη και στον υπουργό Υγείας την ανάγκη επισκευής ή αντικατάστασης μηχανημάτων του νοσοκομείου μετά από καταγγελίες μελών μας.

Το Σωματείο μας έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου και έχει συμπαρασταθεί έμπρακτα στους αγώνες του για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αναβάθμιση των παροχών του νοσοκομείου προς όλους αδιακρίτως στους πολίτες και τους επισκέπτες μας.

Για άλλη μια φορά δηλώνει την υποστήριξη και συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ρόδου.

Θεωρούμε απαράδεκτο έστω και μέρος της άγριας φορολογίας που μας έχει επιβληθεί να μετατρέπεται σε δάνεια και  ενισχύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία ρημάζουν. Οι σημερινοί συνταξιούχοι είναι οι χθεσινοί εργαζόμενοι που πλήρωσαν τις εισφορές τους για να έχουν τώρα υψηλής στάθμης δωρεάν παροχές υγείας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, απαιτεί:
● Γενναία χρηματοδότηση των νοσοκομείων
● Προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού
● Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αξιοκρατικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού
● Δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Γεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη    
Ο Γεν. Γραμματέας
Π. Παπαθεοδώρου”.