Χρυσόστομος Χάσταλης: «Το ξεκίνημά μας είναι δύσκολο»

Ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα καλείται να αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου ο Αστέρας Παστίδας.

Η ομάδα του Χρυσόστομου Χάσταλη στις πρώτες έξι αγωνιστικές θα δώσει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας, εκ των οποίων τα τρία σε νησιά (Κάρπαθο, Λέρο και Καρδάμαινα). Επιπρόσθετα τα δυο εντός έδρας παιχνίδια (με Ηρακλή Μαριτσών και ΑΕ Κω) θα αναγκαστεί να τα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο μιας και «κουβαλάει» τιμωρίας έδρας δυο αγωνιστικών από την περασμένη αγωνιστική περίοδο που συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου της Β’ Κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Αστέρας θα παίξει τη νέα χρονιά για πρώτη φορά στη φυσική του έδρα την 7η αγωνιστική, στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Φοίβο Κρεμαστής.

Μιλώντας για το ξεκίνημα της ομάδας του στην «Αθλητική Ροδιακή» ο προπονητής του συλλόγου Χρυσόστομος Χάσταλης, τόνισε τα ακόλουθα:

«Το πρόγραμμα μας στην αρχή ασφαλώς και είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όμως αυτό είναι κάτι που ίσως μας βγει σε καλό μιας και όταν έχεις εύκολο πρόγραμμα μπορείς να επαναπαυτείς ενώ έτσι είμαστε σε εγρήγορση. Αν μπορούσα να διαλέξω για ξεκίνημα, πάντα θα διάλεγα να είναι δύσκολο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα τα καταφέρουμε».

Ο νεαρός τεχνικός πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να είμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας με την έναρξη του πρωταθλήματος. Σίγουρα όμως δεν θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι καθώς η προετοιμασία ουσιαστικά πραγματοποιείται σε δυο γκρουπ καθώς ορισμένοι παίκτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ωράρια τους. Όταν βρεθούμε όλοι μαζί, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο διαφορετικά. Αυτό είναι κάτι που υπολογίζω να γίνει κατά τον Οκτώβριο».

-Σε ότι έχει να κάνει με τα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, μόνο ο Μικκιού δεν συμμετέχει τις τελευταίες ημέρες στο πρόγραμμα προπονήσεων. Ο παίκτης αντιμετωπίζει ένα ελαφρύ πρόβλημα τραυματισμού που δεν είναι σοβαρό. Αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς από αύριο.
-Δυο ακόμα φιλικά παιχνίδια θα δώσει ο Αστέρας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Στις 31 Αυγούστου θα παίξει με τον Φοίβο Κρεμαστής και στις 4 Σεπτεμβρίου με τον Διγενή Κοσκινού.

-Οι Χρυσόστομος Χάσταλης, Αντώνης Οικονομάκης και Γιάννης Ροδανάκης θα είναι οι προπονητές των Ακαδημιών του Αστέρα Παστίδας για τη νέα αγωνιστική περιόδο. Ο τελευταίος θα είναι ο υπεύθυνος για τους τερματοφύλακες. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2241048008 για περισσότερες πληροφορίες.