Το πρόγραμμα των αγώνων ποδηλασίας στην Κω

Λαμβάνοντας υπόψη πως και η Κως είναι μια από τις περιοχές της Ελλάδας όπου η ποδηλασία είναι αρκετά δημοφιλής, η ΤΕ-ΕΟΠ Δωδεκανήσου αποφάσισε να πραγματοποιηθεί εκεί μια σημαντική διοργάνωση. Πρόκειται για το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα του CROSS COUNTRY σε σιρκουί (XCC) το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Παναγιά Τσουκαλαριά. Ο αγώνας είναι βαθμολογούμενος και θα παίξει ρόλο στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ γι’ αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκε το πρόγραμμα που είναι το παρακάτω:
• 09:00 – 10:40 Επίσημη Προπόνηση
• 11:00 Μίνι Μικρά, διάρκεια αγώνα 15'
• 11:20 Μίνι Μεγάλα, διάρκεια αγώνα 20'
• 12:10 Παμπαίδες, 12:11 - Παγκορασίδες, διάρκεια αγώνα 30'
• 13:00 Παίδες 13:11 Κορασίδες, διάρκεια αγώνα 40'
• 13:50 Άνδρες άνω των 17 διάρκεια αγώνα 60'
• 14:50 Μάστερς, 14:51 Γυναίκες άνω των 17, διάρκεια αγώνα 45'.

Το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη διοργανωτών και Αλυτάρχη, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού αθλητών-αθλητριών κάθε κατηγορίας, θα γίνουν οι προβλεπόμενες συγχωνεύσεις, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Οι κατηγορίες:
-ΑΝΔΡΩΝ άνω των 17 (σε κοινή κατάταξη Άνδρες και Έφηβοι)
-ΓΥΝΑΙΚΩΝ άνω των 17 (σε κοινή κατάταξη Γυναίκες και Νεανίδες)
-ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ,  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ,  ΜΕΓΑΛΑ)
-ΜΑΣΤΕΡΣ (όλες οι υποκατηγορίες σε κοινή κατάταξη)

-Η διαδρομή γι’ Άνδρες-Γυναίκες, Παίδες-Κορασίδες και Μάστερς θα είναι ένας γύρος των 2.030μ.
-Για Παμπαίδες – Παγκορασίδες – Μίνι θα είναι επίσης ένας γύρος των 840μ. και θα περιλαμβάνει δασικούς δρόμους, μονοπάτια και 5% άσφάλτινα κομμάτια με εκκίνηση και τερματισμό στην περιοχή Παναγία Τσουκαλαριά.

Για τις συμμετοχές:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που υπάγονται στην Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2019. Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι τη  Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 στο emai: tedodekanisou@gmail.com. Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.