Λίγη υπομονή ακόμα  για το Run Greece

Από τα τέλη της βδομάδας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να δηλώνουν επισήμως την παρουσία τους στους αγώνες 5 και 10χλμ. του Run Greece που θα γίνουν στη  Ρόδο την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Άλλωστε στις 22 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το φθινοπωρινό πρόγραμμα της διοργάνωσης, αφού εκτός από τις παραπάνω αποστάσεις, θα διεξαχθεί και ο αγώνας των 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Την παραπάνω ημερομηνία τους αγώνες θα φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη, στις 6 Οκτωβρίου θα γίνουν στην Πάτρα και το πρόγραμμα θα κλείσει στη Ρόδο, σε μια συνάντηση που τα προηγούμενα δύο χρόνια στήριξαν οι λάτρεις των αποστάσεων.

Ήδη από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου έχει σταλεί στον ΣΕΓΑΣ η απαραίτητη προκήρυξη, ενώ βάσει των τελευταίων δεδομένων, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά μέσω του run-greece.gr στις 30 Αυγούστου.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να συμπληρώνουν, αν δεν το ‘χουν κάνει ηλεκτρονικά, την ειδική φόρμα συμμετοχής σε τρία σημεία που αναμένεται να είναι τα παρακάτω:
- Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Βύρωνος 1, Δημοτικό Στάδιο Ρόδου "Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ")
- Πεζόδρομος Πλαστήρα (Τράπεζα Ελλάδος - έναντι ΑΚΤΑΙΟΝ)
- ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο

ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το όριο συμμετοχής στον αγώνα πέρσι ήταν 2.100 δρομείς και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το αν θ’ αλλάξει φέτος ή όχι.
Αγώνας 10χλμ: 300 (γεννημένοι το 2004 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ: 1200 (γεννημένοι το 2007 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας Παιδιών: 600 (παιδιά γεννημένα το 2008, 2009, 2010)

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι Αγώνες 5χλμ και 10χλμ αλλά και ο Αγώνας Παιδιών έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας. Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα 10χλμ θα κάνουν αναστροφή στον Βωμό της Πατρίδας και θα διανύσουν δύο φορές τη διαδρομή (2 στροφές 5χλμ).