Παλιός γνώριμος της Ρόδου ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου!

Παλιός γνώριμος της περιοχής μας καθώς είχε διατελέσει διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου αλλά και στην Κω, ο κ. Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα αλλά και τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, ο νέος Διοικητής του Σ.Ο.Π.Π., θα αναπληρώνει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας τον Γενικό Γραμματέα. Παράλληλα, έχει την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των δεκατριών Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι προβλέπονται από τον ίδιο Νόμο και αναμένεται να διοριστούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου από τους νέους Περιφερειάρχες, με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεπικουρούν στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.                                              

Ελ.Π.