Συνεχίζονται οι αποβάσεις αλλοδαπών στα νησιά μας

Συνολικά 67 αλλοδαποί εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε Κω, Φαρμακονήσι και Σύμη.

Ειδικότερα, 12 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν προχθές τα ξημερώματα από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής ανοικτά της Κω.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του επιβατικού λιμένα Κω, πλαστική μηχανοκίνητη βάρκα, στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.          
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Επίσης στο Φαρμακονήσι, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε προχθές τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του νησιού, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με 34 αλλοδαπούς επιβάτες.
Και σε αυτή την περίπτωση, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.
Τέλος,  στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη βραχώδη και δύσβατη περιοχή «ΤΟΛΙ» της Σύμης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου και διασώθηκαν.  Παράλληλα, δεκαέξι (16) επιπλέον αλλοδαποί εντοπίστηκαν στο λιμάνι «Γυαλός» της Σύμης, από λιμενικούς.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύμης.