Μάριος Πλακίδας: «Τα πάντα για τον Απόλλωνα»

Αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να μπορέσει να βοηθήσει τον Απόλλωνα στους νέους στόχους που θέτει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, είναι ο Μάριος Πλακίδας.

Ο έμπειρος επιθετικός που αποτελεί ένα από τα φετινό μετεγγραφικά αποκτήματα του συλλόγου (παρουσιάστηκε επίσημα προχθές το βράδυ), κατάγεται από το Μεσολόγγι (ήρθε στο νησί μας για επαγγελματικούς λόγους) και τα τελευταία τρία χρόνια «έβγαινε» συνεχόμενα πρώτος σκόρερ στο τοπικό πρωτάθλημα της Βοιωτίας (πέρυσι με τον Κιθαιρώνα Καπαρελίου). Ο ίδιος μίλησε στην «Αθλητική Ροδιακή» για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Απόλλωνα αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς:

«Έπαιξε ρόλο ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα. Φαίνεται πως είναι ένα οργανωμένο σωματείο. Μου αρέσει επίσης το πλάνο του προπονητή που  προβλέπει την προώθηση νεαρών παικτών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ήξερα παράλληλα ότι ο Απόλλωνας είναι ένα ιστορικό σωματείο και έτσι όλα αυτά με έκαναν να συμφωνήσω να αποδεχθώ την πρόταση που έγινε. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι πολύ καλά από τις πρώτες κιόλας ημέρες και αυτό είναι κάτι που με βοηθάει να μην έχω άγχος για να μπορώ να προσφέρω και εγώ τα αναμενόμενα».

Μιλώντας για τον στόχο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, είπε τα εξής:
«Ο στόχος μας δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια καινούργια ομάδα. Όσο περνάει ο χρόνος, θα είμαστε και καλύτεροι. Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο είναι προτιμότερο να χτίζεις μια ομάδα από την αρχή από τα κάνεις ένα πυροτέχνημα για μια χρονιά και μετά να διαλυθείς. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα θέλουν να χτίσουν μια ομάδα που θα αποτελείται από δικά τους παιδιά. Θα ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας λοιπόν με στόχο να κάνουμε μια καλή πορεία και από εκεί και πέρα όπου μας βγάλει».

Σε ερώτηση για το αν νιώθει αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να «χτυπήσει» και τη νέα χρονιά τη θέση του πρώτου σκόρερ, όπως είχε κάνει και τα προηγούμενα χρόνια, απάντησε ως εξής:
«Πιστεύω ότι με τον τρόπο που παίζει η ομάδα θα βοηθηθώ και εγώ. Ο προπονητής θέλει να παίζουμε επιθετικά και αυτό είναι καλό. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και εγώ από τη δική μου πλευρά θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να σκοράρω και να βοηθήσω».
Όσο για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου θα είναι πιο δυνατό σε σχέση με αυτό της Βοιωτίας που έπαιζε, είπε:

«Όπως έχω ακούσει το πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου είναι πολύ ανταγωνιστικό και σίγουρα σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με άλλες νησιωτικές περιοχές. Σε σχέση με τη Βοιωτία νομίζω ότι είναι πάνω κάτω τα ίδια. Ίσως είναι λίγο καλύτερα ποιοτικά εδώ καθώς αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν περισσότερες καλές ομάδες. Θα φανεί όμως στην πορεία, δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα».