Συνεχίζονται αδιάκοπα οι αφίξεις προσφύγων στα νησιά μας

Κανονικά συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας.

Προχθές τα ξημερώματα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε άλλους 33 αλλοδαπούς ανοικτά της Σύμης.
Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα,  η οποία εντοπίστηκε από το πλωτό του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νησίδας «Νίμος» της Σύμης.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 33 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης.

Αλλά και την περασμένη Κυριακή (25 Αυγούστου), περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη βραχώδη δύσβατη περιοχή της νησίδας «Νίμος» της Σύμης, άλλους 28 αλλοδαπούς.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 28 αλλοδαπών, οι οποίοι και αυτοί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.
Επίσης,  χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκαν 14 αλλοδαποί από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου.

Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος, και αφού περισυλλέγησαν με ασφάλεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Τέλος,  στον εντοπισμό και τη διάσωση ενός (01) αλλοδαπού άνδρα προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Μεγίστης τον αλλοδαπό άνδρα,  ο οποίος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Καστελορίζου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.