Ο 2ος όμιλος της Β’ Κατηγορίας θα είναι …όλα τα λεφτά!

Η κληρωτίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων μάλλον δεν πρέπει να ήταν δίκαιη σε ό,τι έχει να κάνει με τον διαχωρισμό των ομίλων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Χαζεύοντας χθες τους δυο ομίλους, διαπίστωσα ότι –φαινομενικά βέβαια- υπάρχει μια σημαντική «αδικία», καθώς στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, ο δεύτερος όμιλος φαντάζει σαφώς πιο δυνατός έναντι του πρώτου που μάλλον «υστερεί». 

Δεν ξέρω πόσο από εσάς θα συμφωνήσετε, όμως νομίζω ότι αν τα βάλουμε τα πράγματα κάτω, αυτό είναι το συμπέρασμα, το οποίο εύκολα προκύπτει. Για να μην παρεξηγηθώ, όλα αυτά ανήκουν βέβαια στη σφαίρα της θεωρίας και της δημοσιογραφικής προσέγγισης που μπορεί να γίνει. Αυτό που εννοείτε ότι μετράει, είναι τι θα γίνει εντός αγωνιστικού χώρου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για …κατανάλωση που λέμε. Για να κάνουμε εμείς και ο φίλαθλος κόσμος τα σχόλια του και τις παρατηρήσεις του.

Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζω… Ο δεύτερος όμιλος λοιπόν που προσωπικά μου …γυαλίζει πολύ στο μάτι, διαθέτει περισσότερες από δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. 


Καταρχήν, η περσινή πρωταθλήτρια Αναγέννηση Έμπωνας που με…κεκτημένη ταχύτητα -και επειδή ήδη έχει τα σκήπτρα και κράτησε και τον ίδιο κορμό- θα παίξει και πάλι για τον τίτλο και έχει όλα τα εχέγγυα για να τον πάρει. Από εκεί και πέρα είναι ο Ορφέας. Μια ομάδα που πέρσι υποβιβάστηκε από την Α’ Κατηγορία αλλά εμφανίζεται πολύ ενισχυμένη για να διεκδικήσει την επιστροφή της. Και συνεχίζουμε. Ο Εθνικός Αρχίπολης είναι μια ομάδα που φέτος θέλει να πάρει πρωτάθλημα. Και συνήθως όταν ο πρόεδρος του Τάσος Τσακίρης δημόσια λέει ότι επιθυμεί τον τίτλο, η ομάδα του είναι όντως ανταγωνιστική. 


Τρεις ομάδες δηλαδή που ξεκάθαρα λένε ότι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τη δυναμική των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν το βόρειο συγκρότημα. Ο ΑΟ Σύμης και ο ΑΣ Τήλος είναι πάντοτε υπολογίσιμοι αντίπαλοι όταν παίζουν εντός έδρας αλλά και ικανοί να …δαγκώσουν όταν παίζουν μακριά από το γήπεδο τους και τους δοθεί και το κατάλληλο έδαφος. Ποιος μπορεί να παραγνωρίσει επίσης τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας που φαντάζει μια ομάδα σκληροτράχηλη σε άμυνα και επίθεση; Ή τον Άγιο Ισίδωρο που ασφαλώς και διαθέτει μια από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας; 


Ή την Αθλέτικο Αφάντου που εμφανίζεται ενισχυμένη και συγκεντρωμένη με αρκετές πιθανότητες για να κάνει την έκπληξη και να …χωθεί σφήνα στην κορυφή; Ή τον Ατρόμητο Διμυλιάς που ξέρει τι θέλει και έχει και τους κατάλληλους παίκτες για να το πάρει; Και για να μην μακρηγορήσω και ενδεχομένως κουράσω, ο 2ος όμιλος θεωρείται αρκετά απρόβλεπτος και ακόμα και οι ομάδες που δεν θα πάνε για τον τίτλο, θα είναι σε θέση να «κόψουν» βαθμούς. Και επειδή δεν ανέφερα τίποτα για Πολύστρατο, Νηρέα και Ροδιακό και ενδεχομένως τους στεναχωρήσω, αναφέρω κλείνοντας ότι πρόκειται για τρεις ομάδες ικανές για τα πάντα.


Αφήστε που ο Ροδιακός θα έχει πολύ πιτσιρικαρία και άρα τα τρεξίματα του θα είναι απίστευτα. Άντε πιάστους που λένε...


Δραγάτης Δημήτρης