Eικαστικό εργαστήρι στους Λειψούς

Eικαστικό εργαστήρι στους Λειψούς

Eικαστικό εργαστήρι στους Λειψούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Λειψών διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Εικαστικό Εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 21 Ιουλίου 2019 στο νησί. Η διοργάνωση του Εργαστηρίου εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα του Δήμου Λειψών που σκοπό έχει να αναδείξει το νησί, να δώσει τη δυνατότητα της έκφρασης μέσω του πολιτισμού και της τέχνης σε όλους και κυρίως στα παιδιά.

Από την 1 έως τις 21 Ιουλίου 2019 η καρδιά των Λειψών χτυπούσε στους ρυθμούς του Εικαστικού Εργαστηρίου. Οι μικροί μαθητές, αλλά και ολόκληρη η κοινότητα των Λειψών ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και «αγκάλιασαν» το Εργαστήρι.

Οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στη γλώσσα της τέχνης, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν με ποικιλία υλικών, έμαθαν για το έργο και τις τεχνικές συγκεκριμένων καλλιτεχνών και γνώρισαν εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης, όπως μικτές τεχνικές, συλλογική ζωγραφική, κεραμική, γλυπτική, κατασκευές κ.α. Στο Εικαστικό Εργαστήρι λειτούργησαν δύο τμήματα: Παιδικό τμήμα, για ηλικίες έως 12 ετών και τμήμα Εφηβικό-Ενηλίκων, για ηλικίες 12 ετών και άνω.

Οι θεματικές ενότητες-άξονες του εργαστηρίου ήταν:
1. Μορφικά στοιχεία: σημείο και γραμμή
2. Μορφικά στοιχεία: χρώμα, υφή και σχήμα
3. Σύνθεση: οργανώνοντας τα μορφικά στοιχεία
4. Συλλογική - κοινοτική τέχνη.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στο Εργαστήριο, δημοτικούς υπαλλήλους, όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Σημαντική ήταν η συμβολή της κ. Σοφίας Χάιτα, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Καλλιτεχνικών στο Νότιο Αιγαίο, που επιμελήθηκε και συντόνισε τις δράσεις. Με τη συνεργασία αυτή συμφωνήθηκε και εγκαινιάστηκε η στενότερη συνεργασία του Δήμου Λειψών με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου σχετικά με θέματα πολιτισμού και καλλιτεχνικής παιδείας. Στόχοι μας είναι το Εργαστήριο να διοργανωθεί και την επόμενη χρονιά πιο εμπλουτισμένο και αλλά και η διοργάνωση ανάλογων δράσεων καθ’όλη τη διάρκεια του έτους” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Λειψών.

Το Εργαστήρι ολοκληρώθηκε με συμμετοχή στην εκδήλωση "ΛΕΙΨΑΘΛΟ", όπου εκτέθηκαν τα έργα των συμμετεχόντων και παρουσιάστηκε συνολικά η δράση του Εργαστηρίου. Η προβολή αυτή είχε απήχηση τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες, αποτελώντας σημαντικό σταθμό στην πολιτιστική ζωή του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το έργο της συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι Λειψοί ραπάρουν και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών

Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου η αυλή του Νηπιαγωγείου Λειψών

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι στον δήμο Λειψών