Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για το 1,5 κιλό ηρωίνης

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος  για το 1,5 κιλό ηρωίνης

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για το 1,5 κιλό ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2143 ΦΟΡΕΣ

Δήλωσε πολυτοξικομανής και ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 26χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες, την ώρα που παραλάμβανε δέμα με 1,5 κιλό ηρωίνης!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 26χρονου, ο οποίος διαμένει και παράνομα στη χώρα μας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε ότι είναι πολυτοξικομανής από το 2012, οπότε και κάνει χρήση κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης και ηρωίνης . Για τον λόγο αυτό και ζήτησε τη διενέργεια Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από εξειδικευμένους ιατρούς.

Ο 26χρονος είπε πως εξαιτίας αυτής του της εξάρτησης έχει μπλέξει σε διάφορες καταστάσεις μεταξύ των οποίων και η σύλληψη του αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο άνθρωπος που του προμηθεύει ναρκωτικά στην Αθήνα, ήταν αυτός που τον έπεισε να έρθει στο νησί μας, προκειμένου να παραλάβει το δέμα, που όπως του είπε περιείχε ένα κιλό ακατέργαστη ινδική κάνναβη! Μάλιστα, ο 26χρονος είπε πως του είχε υποσχεθεί να του δώσει το ποσό των 300 ευρώ και πέντε γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι το είχε ξανακάνει με άλλο άτομο.

Ο 26χρονος τόνισε επίσης πως όταν θα παραλάμβανε το δέμα , θα τον έπαιρνε τηλέφωνο ο προμηθευτής του να του πει που να το παραδώσει και στη συνέχεια ο αλλοδαπός θα επέστρεφε στην Αθήνα με το επόμενο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ αφού – όπως είπε- η χρήση ναρκωτικών μέχρι τώρα μόνο προβλήματα του έχει προκαλέσει.
«Είμαι θύμα των ναρκωτικών και δεν είμαι διακινητής ναρκωτικών» τόνισε χαρακτηριστικά ο 26χρονος αλλοδαπός.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 26χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε το περασμένο Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, και όπως διαπιστώθηκε ο 26χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει και παράνομα στη χώρα μας!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται, εντοπίσθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης.
Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάστηκε στο κατάστημα ταχυμεταφορών ο 26χχρονος κατηγορούμενος και αφού παρέλαβε το δέμα, αποχωρώντας ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.

Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε τρεις πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 512 γραμμάριων. Επιπλέον, από τον έλεγχο που έγινε στον 26χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε το πακέτο είχε σταλεί με την εταιρεία ταχυμεταφορών αλλά ο 26χρονος μετέβη στο νησί μας ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά για την παραλαβή του.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών