Στις 8 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Την επόμενη Κυριακή,  8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί τελικά η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τις δημαιρεσίες.

Ως γνωστόν, από τον Κώδικα, δίνεται το δικαίωμα αυτή να συγκληθεί είτε στην 1η είτε στις 8 Σεπτεμβρίου και τελικά αποφασίστηκε να επιλεγεί η δεύτερη Κυριακή του επόμενου μήνα. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου έχει οριστεί η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος και ο νέος Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, επιθυμεί να παρευρεθεί.

Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή, στη Ρόδο θα γίνει η εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής και την άλλη Κυριακή, στις 8 του μηνός, ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, συγκαλεί την πρώτη, ειδική, συνεδρίαση του Σώματος για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου του και των δύο σημαντικότερων Επιτροπών του Δήμου, της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στις ημέρες που μεσολαβούν, αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής είναι ότι, καταρχήν, θα γίνει η ορκωμοσία των 29 δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που δεν παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας-μάλιστα γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σχετική συνάντηση πιθανότατα και σήμερα. Από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ο νέος Δήμαρχος θα βρίσκεται στο Δημαρχείο και μέσα στις επόμενες ημέρες και οι συνεργάτες και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξής του.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Καμπουράκη να ανακοινώνει το νέο Διοικητικό Σχήμα του Δήμου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 4 μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου.