Πενήντα χρόνια πριν τα τροχαία  ατυχήματα ήταν σε έξαρση στη Ρόδο

«Στα δάχτυλα του ενός χεριού», μπορούσε να μετρήσει κανείς  τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Ρόδου, πριν από μισό αιώνα. Κι όμως, τα τροχαία ατυχήματα από τότε ήταν σε έξαρση: Τον Αύγουστο του 1968, 24 άνθρωποι είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο της Ρόδου, από τροχαία ατυχήματα, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 1976, η Τροχαία του νησιού είχε καταγράψει  49 συνολικά ατυχήματα!

Μισό αιώνα μετά, όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και της χώρας μας, δεν έχουμε καταφέρει δυστυχώς να περιορίσουμε αυτή τη μάστιγα. Γιατί δυστυχώς, περί μάστιγας πρόκειται που δεν εννοούμε να καταλάβουμε. Αν είχαμε καταλάβει έστω και στο ελάχιστο, τι πόνο αφήνει πίσω του ένα τροχαίο δυστύχημα, αλλιώς θα συμπεριφερόμασταν όλοι μας.

Σήμερα πάντως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική για την περιοχή μας: 17 συνολικά οι νεκροί στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και εκατοντάδες (καλά διαβάσατε) οι τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, μόνο από το νησί της Ρόδου.

“Ουρλιάζουν” οι αριθμοί, οι σειρήνες του ΕΚΑΒ,  της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής. Ουρλιάζουν και οι άνθρωποι της ΕΥΘΥΤΑ και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, χρόνια τώρα. Ακούει κανείς άραγε;
Μιχ.Μ.