Νίκος Κουγκράς: «Επέστρεψα για τη νεολαία»

Πανέτοιμοι να αγωνιστούν και πάλι στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας είναι οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ Ασκληπειού. Με συντονιστή τον Νίκο Κουγκρά, ο οποίος θα έχει στο ξεκίνημα διπλό ρόλο (πρόεδρος και προπονητής), η ομάδα έχει ξεκινήσει την οργάνωση της σε όλους τους τομείς με σκοπό να δώσει και πάλι χαρά στους κατοίκους και κυρίως στη νεολαία της περιοχής που περιμένει πως και πως την μπάλα να αρχίσει και πάλι ...να κυλάει στο γήπεδο. Αυτό τονίζει και ο Νίκος Κουγκράς, ο οποίος παραχώρησε μια μίνι – συνέντευξη στην «Αθλητική Ροδιακή».

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς ξανά ενεργά με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του ΠΑΣ Ασκληπειού;
«Από την ημέρα που αποχώρησα πριν από περίπου επτά χρόνια, οι φίλαθλοι του Ασκληπειού δεν έπαψαν να μου ζητούν να επιστρέψω. Λόγω του ότι με στήριξαν και βγήκα και πρόεδρος στο τοπικό Διαμέρισμα Ασκληπειού και λόγω του ότι υπάρχει και πολύ νεολαία, με έκαναν να ασχοληθώ ξανά».

Τελικά, αποδεικνύεται ότι χωρίς τον Κουγκρά, υπάρχει το χάος στον Ασκληπειό όσον αφορά το ποδόσφαιρο;
«Εντάξει ...(γέλια)... Αυτό ας το κρίνει ο καθένας. Εγώ είμαι γεννημένος μέσα στον αθλητισμό και έχω μάθει πολλά από αυτόν. Ο αθλητισμός με έκανε να είμαι αυτός που είμαι και έτσι ήμουν υποχρεωμένος να ενδώσω στην απαίτηση των νεαρών παιδιών του Ασκληπειού κυρίως. Για τον λόγο αυτό επέστρεψα».

Το δυναμικό του συλλόγου ποιό είναι τη δεδομένη στιγμή, επτά χρόνια μετά την αδρανοποίηση του σωματείου;
«Είναι όλα τα παιδιά που είχα πριν χρόνια στις Ακαδημίες. Είναι γύρω στα 30 παιδιά. Τους είχα δώσει το δελτίο τους για να πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο σε διάφορες ομάδες του τοπικού τα τελευταία χρόνια για να μην είναι σε αδράνεια. Μόλις έμαθαν ότι δημιουργείται ξανά ο ΠΑΣ Ασκληπειού, όλοι αρχίζουν και έρχονται πίσω. Τα παιδιά αυτά είναι διαφόρων ηλικιών. Το σημαντικό είναι ότι στο νέο μας ρόστερ μόνο δυο παιδιά θα είναι άνω των 30 ετών. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι μέχρι και 23 ετών το πολύ. Συνάμα θα δημιουργήσουμε και πάλι τις Ακαδημίες που είχαμε παλιά, καθώς υπάρχει νεολαία που περιμένει να ασχοληθούμε ξανά».

Προπονητής ποιος θα είναι;
«Λόγω οικονομικών δυσκολιών στο ξεκίνημα, προπονητής θα είμαι εγώ μαζί με τον Χρήστο Γαϊτάνο που είναι στο δ.σ. του συλλόγου. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Πάντως μαζί μας θα είναι και ένας γυμναστής της περιοχής μας ο κ. Σαμαρόπουλος, ο οποίος προσφέρθηκε να κάνει και την προετοιμασία και θα είναι κοντά μας».

Το γήπεδο σε ποια κατάσταση βρίσκεται μετά από τόσα χρόνια;
«Με μεγάλη μου χαρά μπορώ να σας πω ότι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αυτές τις ημέρες υπάρχουν μηχανήματα μέσα στα οποία κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για να είναι όλα έτοιμα. Γι’ αυτό και είπαμε ότι θα παίξουμε στη φυσική μας έδρα από τη στιγμή που επιτρέπεται στη Γ’ Κατηγορία να χρησιμοποιείται γήπεδο με χώμα. Και τα αποδυτήρια όμως είναι σε άριστη κατάσταση. Δεν σας κρύβω ότι επτά χρόνια τώρα, ανελλειπώς επισκεπτόμουν το γήπεδιο και έλεγχα τα πάντα παρά το ότι δεν υπήρχε ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε ούτε αθλητικό υλικό».