«Φύση της Τέχνης ΙΙΙ»: Για τρίτη χρονιά περιηγητική καλλιτεχνική έκθεση στο Ροδίνι

«Φύση της Τέχνης ΙΙΙ»: Για τρίτη χρονιά   περιηγητική καλλιτεχνική έκθεση στο Ροδίνι

«Φύση της Τέχνης ΙΙΙ»: Για τρίτη χρονιά περιηγητική καλλιτεχνική έκθεση στο Ροδίνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Η καλλιτεχνική ομάδα Φασμαφή μαζί με ανεξάρτητους καλλιτέχνες, οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Περιηγητική Καλλιτεχνική Έκθεση «Nature of Art III» στο Πάρκο Ροδινιού της Ρόδου.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου.
Η θεματική της φετινής έκθεσης είναι ο «Χορός της Βροχής» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από 1 ως 10 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 και 17.00-20.00 καθημερινά.

Ένας περίπατος μέσα στο πάρκο του Ροδινιού, ένα τοπόσημο της πόλης της Ρόδου, όπου ο επισκέπτης, καθώς προχωρά στη σηματοδοτημένη διαδρομή δύο χιλιομέτρων, συναντά έργα ζωγραφικής, γλυπτά, κατασκευές, ηχητικά κι άλλες επεμβάσεις των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, όλα εμπνευσμένα από τη θεματική του «Χορού της Βροχής» και τον περιβάλλοντα χώρο. Μάλιστα, μετά την πρόσφατη ανάπλαση του πάρκου, το μονοπάτι επεκτείνεται και κατεβαίνει ως το ποτάμι.

Στόχος να δοθεί στον θεατή η ευκαιρία για μια βαθύτερη κατανόηση του σκεπτικού, παρουσιάζοντας την πρόταση της «εικαστικής περιήγησης» κάπου ανάμεσα στη Φύση και στην Τέχνη. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξουν προγραμματισμένες περιηγήσεις με την καθοδήγηση και ξενάγηση των καλλιτεχνών, σε δύο ημερομηνίες: μία ημερήσια περιήγηση την Τετάρτη 4/9 και ώρα 18.00 και μία νυχτερινή περιήγηση την Κυριακή 8/9 με ώρα εκκίνησης στις 21.00.

Ταυτόχρονα, φέτος το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνθηκε και σε καλλιτέχνες εκτός Ρόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δράσεις κι εργαστήρια πλαισιώνουν την έκθεση, των οποίων τα αποτελέσματα θα εκτίθενται στη διαδρομή των εργαστηρίων. Παράλληλα, ένα ομαδικό έργο εκτός της διαδρομής θα καλεί τον επισκέπτη να προχωρήσει ακόμη βαθύτερα μέσα στο δάσος...

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων