Γ. Φλεβάρης: Γίνεται ένα νέο  ξεκίνημα με λιγότερα προβλήματα

Αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα είχε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο  αντιπεριφερειάρχης Φυσικών πόρων - Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης.

Ήταν η τελευταία συνάντησή του με τα μέσα ενημέρωσης λίγες μόλις ώρες πριν αναχωρήσει για τη Σύρο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του προκειμένου να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει όπως είναι γνωστό αύριο το απόγευμα.

Ο κ. Φλεβάρης μέχρι και χτες βρισκόταν στο γραφείο του για τις τελευταίες υπογραφές και συνεννοήσεις με τα στελέχη των υπηρεσιών του,  τα οποία ευχαρίστησε και δημόσια για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα,  ευχαρίστησε και τους δημοσιογράφους για την προβολή και στήριξη του έργου του ως αντιπεριφερειάρχη, αφού όπως τόνισε με τη δική τους συμβολή έγινε γνωστό το έργο της περιφερειακής αρχής.

«Η σημερινή συνέντευξη τύπου έχει έναν σκοπό: να απευθύνω από καρδιάς με πολύ μεγάλη συγκίνηση και αληθινά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τους εκπροσώπους του τύπου,  έντυπου και ηλεκτρονικού γιατί όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μου στην Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, ήσασταν πάντα δίπλα μας, κοντά μας και καλύψατε ανελλιπώς κάθε δραστηριότητα των τεσσάρων διευθύνσεων και της επιτροπής περιβάλλοντος στην οποία είχα την τιμή να είμαι ο πολιτικός προϊστάμενος.

Είναι αυτή η στιγμή διαφορετική από τις άλλες γιατί εκτιμάς και αναγνωρίζεις μία προσπάθεια που γίνεται από εσάς από τα μέσα ενημέρωσης που… περνούν στον κόσμο,  την εργασία ανθρώπων που είτε είναι αιρετοί και κλήθηκαν να υπηρετήσουν θέσεις αυτοδιοικητικές είτε υπηρετούν ως στελέχη στον τεράστιο οργανισμό που ονομάζεται Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και είναι οι διευθυντές οι τμηματάρχες τα στελέχη των υπηρεσιών μας»,  δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χάρη στα μέσα ενημέρωσης έγιναν γνωστές οι δράσεις της διεύθυνσης περιβάλλοντος Δωδεκανήσου και Κυκλάδων της διεύθυνσης ανάπτυξης-τμήμα βιομηχανίας Δωδεκανήσου, καθώς και όλη η δουλειά της επιτροπής περιβάλλοντος που ασχολήθηκε με πολλές αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις μελετών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα νησιά μας.

Παράλληλα,   ο κ. Φλεβάρης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε με την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το έργο που υλοποιήθηκε, μέτρησε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνοντας τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμή που μου έκανε και μου εμπιστεύθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας αυτή την τόσο σημαντική θέση. Από την πλευρά μου κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να δικαιώσω και τον ίδιο και την παράταξη και τους κατοίκους των νησιών μας, και πάνω απ΄όλα όλους εσάς και τον κόσμο των νησιών μας, που βρέθηκε κοντά μας και μας στήριξε και μας ανέθεσε μία ακόμα θητεία.

Αντιμετωπίσαμε όπως και όλη η χώρα κρίσιμα ζητήματα,  όπως το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, την οικονομική ύφεση και όμως όλοι σταθήκαμε όρθιοι. Αυτό μέτρησε την ώρα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Μιλούν τα πεπραγμένα, τα έργα που έγιναν, ο σχεδιασμός, και γίνεται πλέον ένα ξεκίνημα που είναι πιο αισιόδοξο από πριν, με την υπαγωγή της Περιφέρειάς μας και πάλι στις Περιφέρειες υψηλής χρηματοδότησης.

Σαν Γιάννης Φλεβάρης σήμερα είναι η τελευταία μέρα της θητείας στις διευθύνσεις αυτές. Η λέξη «ευχαριστώ» περικλείει όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια.

Σε λίγο ταξιδεύω για τη Σύρο,  όπου θα γίνει η ορκωμοσία για την επόμενη θητεία. Μέχρι την τελευταία μέρα όμως είμαστε στο γραφείο, και μαζί σας και να ξέρετε ότι αυτό που κάνετε ξεπερνά την απλή ενημέρωση, καθώς ο νησιώτης νιώθει ότι δεν είναι απομονωμένος κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εσάς. Το αναγνωρίζουμε και σας ευχαριστούμε».
«Δεν αφήνω εκκρεμότητες, ο περιφερειάρχης θα επιλέξει τους συνεργάτες του»

Ο κ.Φλεβάρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν αφήνει εκκρεμότητες φεύγοντας από τη θέση του, ενώ σε ερώτηση για τη συμμετοχή του στο νέο σχήμα διακυβέρνησης της περιφέρειας, απάντησε ότι ο περιφερειάρχης είναι εκείνος που θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα το αποτελέσουν.

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί εκκρεμότητες δεν υπάρχουν. Όλα τα ζητήματα είναι διευθετημένα, κάτι που μου δίνει δύναμη και αισιοδοξία. Φεύγω χωρίς εκκρεμότητες.

Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα βρίσκει δρομολογημένες τις δράσεις,  ενώ σε όλα τα ζητήματα μπαίνει η προσωπική σφραγίδα καθενός όταν προσπαθεί να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα.
Υπογραμμίζω ότι οι συνεργάτες των υπηρεσιών μας μαζί με εμάς διεκπεραίωσαν αυτές τις υποθέσεις και συνεχίζουν και την επόμενη μέρα.

Σε ό,τι αφορά το νέο σχήμα διακυβέρνησης της Περιφέρειας, θα ήθελα να πω ότι ο επικεφαλής όλων των πολιτικών σχημάτων, έχει το απόλυτο δικαίωμα και εκ του νόμου την απόλυτη εξουσία και φυσικά είναι απολύτως σεβαστό, να κρίνει και να επιλέξει ποιους συνεργάτες επιθυμεί. Θεωρώ ότι δημοκρατικά,  όπως καθορίζεται από το σύνταγμα και την ιστορία της περιφερειακής αρχής, ο ίδιος ο περιφερειάρχης θα κάνει τις επιλογές τις οποίες πιστεύει  για τη νέα περιφερειακή αρχή.

Ως Γιάννης Φλεβάρης είμαι μέλος αυτής της παράταξης, είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου και στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες μου που με στήριξαν  και θα ακολουθήσω τις αποφάσεις του περιφερειάρχη και της παράταξης» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.