Ορκίστηκαν ο δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο Νισύρου

Ορκίστηκαν ο δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο Νισύρου

Ορκίστηκαν ο δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 626 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με φόντο το παραδοσιακό κτήριο του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στις εκλογές της 26ης του Μάη οι δημότες Νισύρου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας, την “Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου”, και μας έδωσαν την εντολή να συνεχίσουμε να διοικούμε τον Δήμο μας, να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ευχαριστώ όλες και όλους που με τον αγώνα τους έδωσαν αυτή τη μεγάλη νίκη. Μια σπουδαία νίκη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, μια νίκη της που διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας μας. Αυτή η εμπιστοσύνη των Νισύριων είναι για μένα προσωπικά, και τους συνεργάτες μου, εντολή ευθύνης, είναι εντολή συνέπειας, είναι καθήκον να υπηρετήσουμε όλους τους πολίτες της Νισύρου: με ήθος, με διαφάνεια, με εντιμότητα, με σεμνότητα, ταπεινότητα και με δικαιοσύνη.»

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο έργο που εκτελέστηκε και στην ενωτική πορεία για την νέα τετραετία: «Τώρα είναι η ώρα της ενωτικής πορείας όλων που κινητήριος δύναμη τους είναι η αγάπη στην πατρίδα και όχι τα προσωπικά οφέλη.

Μια ενωτική πορεία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας που σέβονται τον νόμο και το κοινό καλό. Τώρα όλες και όλοι μαζί, όλοι που προτάσσουμε το συμφέρον του συνόλου, δουλεύουμε ακατάπαυστα για να υλοποιηθούν όλα τα έργα που βρίσκονται στα σκαριά. Ο αγώνας που αρχίσαμε πρίν πέντε χρόνια για την αναγέννησης της Νισύρου συνεχίζεται, τώρα με πιο έντονους ρυθμούς, τώρα με εμπειρία και σύνεση. Κοινή πεποίθηση όλων μας, κοινή πεποίθηση όλων των Νισύριων που αγαπούν τη Νίσυρο, είναι ότι η πατρίδα μας δεν έχει άλλο δρόμο να ακολουθήσει αλλά από αυτό που ανοίξαμε πρίν πέντε χρόνια. Αυτή μας η πορεία έχει αναμορφώσει πλήρως τη Νίσυρο.

Αυτή μας η πορεία έχει φέρει στο προσκήνιο όλα τα έργα υποδομών που απαιτούνται για το νησί μας.
Είμαι υπερήφανος εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου για το ότι πετύχαμε την περασμένη δημοτική περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της νέας διαδρομής, η οποία αρχίζει σήμερα, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε τον λαό της Νισύρου, μοχθώντας να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα αλλά, και στα μικρά ζητήματα.

Αυτή η διαδρομή δίνει ελπίδα και προοπτική για το αύριο της Νισύρου γιατί έχουμε όραμα και ενότητα δυνάμεων της προόδου και της δημιουργίας. Γιατί όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη και το πάθος για τη Νίσυρο. Υπηρετούμε τον λαό της Νισύρου και βρισκόμαστε απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα. Η πορεία μας στο μέλλον θα είναι βασισμένη στην εμπειρία των τελευταίων πέντε χρόνων. Έχουμε ένα μεγάλο έργο πίσω μας, έχουμε πρόγραμμα για το μέλλον, έχουμε κοινωνικές αναφορές και προσανατολισμό…

Η συνεχής ανανέωση των δυνάμεων μας και των πολιτικών μας θα μας κρατήσει ζωντανούς στο όραμα της αναγέννησης της Νισύρου και της συνεχούς προόδου, της αλλαγής και της αέναης δημιουργίας.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η συνέχιση δημιουργίας θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό κυρίως τομέα αλλά και στον δημόσιο, η δημιουργία υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων, η καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του νησιού, βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής μας για την Ολοκληρωμένη Αξιοβίωτη ανάπτυξη της Νισύρου, είναι το όραμα μας για τη Νίσυρο της καρδιάς μας.

Προτεραιότητα μας είναι το κοινό καλό, και το κοινό καλό θα θριαμβεύσει.
Μετά από σκληρή δουλειά και επιμονή η Νίσυρος έχει οριστικά μπεί σε μια νέα περίοδο μιας ισορροπημένης, αξιοβίωτης και οικολογικής ανάπτυξης. Η προσπάθεια μας ήταν και είναι βασισμένη στη λογική και στο όραμα. Έχουμε όραμα με συλλογική συνείδηση και συναίσθηση. Και το πιο σημαντικό έχουμε όραμα με στόχο και σκοπό αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και τα μέσα προς επίτευξή τους.

Στη Νίσυρο με την εφαρμογή των χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια λύνεται σε μόνιμη και σταθερή βάση το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης και αποχέτευσης με την ένταξη συνόλου έργων στο Αναπτυξιακό Ειδικού Σκοπού του Ν. Αιγαίου που περιλαμβάνουν την ενίσχυση των μονάδων αφαλάτωσης και μάλιστα με χρήση ΑΠΕ.

Έχουμε προμηθευτεί νέα μονάδα αφαλάτωσης 300 κυβ. με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ολοκληρώνεται το δίκτυο ύδρευσης σε όλο το νησί με κατασκευή δικτύου προς τον Εμπορειό-Νικειά, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και δημοπρατήθηκε τον περασμένο Μάιο. Η κατασκευή δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης στους Πάλους είναι ένα έργο πνοής για τον οικισμό των Πάλων με πλήρη ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.
Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης στο Μανδράκι προχωρεί με τη μελέτη να είναι στη φάση ολοκλήρωσης.

Κατασκευάζεται βιολογικός καθαρισμός με πρωτοπόρο τεχνολογία που χρησιμοποιεί ζεόλιθους και θα αποτελέσει υπόδειγμα για όλα τα νησιά. Ένα έργο με προϋπολογισμό 1,900,000 ευρώ που προέρχονται από το πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών Φιλόδημος και είναι σε φάση δημοπράτησης. Προχωράει η αναβάθμιση του λιμανιού στο Μανδράκι με την ένταξη του έργου στο Αναπτυξιακό Ειδικού Σκοπού του Ν. Αιγαίου, ώστε το νησί να αποκτήσει σταθερή και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο και να ενισχυθεί ο τουρισμός. Ένα έργο ύψους 2,000,000 ευρώ. Η μελέτη κόστους 200,000 ευρώ που έχουν εγκριθεί από το Λιμενικό Ταμείο γίνεται από το Υπουργείο Μεταφορών και υποδομών.

Είμαστε ο δεύτερος Δήμος της Δωδεκανήσου και ο πρώτος μικρός Δήμος που ανταποκρίθηκε άμεσα, στις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του Ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος και του Φιλόδημου, καταθέτοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την ΜΟΔ.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις αναγκαίες προσπάθειες και πρακτικές και οπωσδήποτε στις αναγκαίες αλλαγές και προσθήκες στο δυναμικό μας, ώστε αυτά που ξεκινήσαμε, αυτά που πετύχαμε και θεμελιώσαμε την περασμένη περίοδο, τώρα, στη νέα θητεία να φέρουν ουσιαστικά και έμπρακτα αποτελέσματα: στις υποδομές, στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό.
Ι

διαίτερη βαρύτητα, όπως έχει συμβεί και στην προηγούμενη περίοδο, θα δοθεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι παρεμβάσεις και τα έργα, τα οποία προγραμματίζουμε κατευθύνονται στα θέματα της καθαριότητας, της ύδρευσης και της αποχέτευσης και στην προστασία του περιβάλλοντος.» Την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σπηλιανής και αρχιερατικός επίτροπος , αρχιμανδρίτης Στέφανος. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Νισύρου, καθώς και πλήθος δημοτών. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»