Συνελήφθησαν τρεις συμπολίτες μας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη  διακίνηση στη Ρόδο

Συνελήφθησαν χθες στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τρεις συμπολίτες μας (δυο άνδρες και μια γυναικά) ηλικίας 28, 30 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δυο ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, χθες πρωινές ώρες έγινε έλεγχος στον 28χρονο κατηγορούμενο κατά την άφιξη του στο νησί, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και διαπιστώθηκε με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «SWARTZ» ότι μετέφερε μέσα σε αποσκευές δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 53,4 γραμμαρίων.

Αναφορικά με τη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι έπειτα από έλεγχο που έγινε στον 30χρονο και την 33χρονη βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά:
•    Κάνναβη ακατέργαστη βάρους -34- γραμμάριων, τοποθετημένη σε επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες
•    Ηρωίνη βάρους -7,5- γραμμαρίων
•    Άγνωστης χημικής σύστασης ουσία βάρους -2,5- γραμμαρίων
•    -3- ζυγαριές ακριβείας
•    Το χρηματικό ποσό των 1.165 ευρώ

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.