Αδελφοποίηση της Ολύμπου με το Βαθύ Σάμου

Αδελφοποίηση της Ολύμπου με το Βαθύ Σάμου

Αδελφοποίηση της Ολύμπου με το Βαθύ Σάμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 539 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιείται στις 13 και 14 Ιουνίου στην Όλυμπο της Καρπάθου ανταποδοτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Βαθέος Σάμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Πετρούσκα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανόλη Χατζημιχάλη.

Πραγματοποιείται στις 13 και 14 Ιουνίου στην Όλυμπο της Καρπάθου ανταποδοτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Βαθέος Σάμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Πετρούσκα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανόλη Χατζημιχάλη στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδελφοποίησης των δύο αυτοδιοικητικών θεσμών, η υλοποίηση της οποίας ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι. Το πρώτο σκέλος της διαδικασίας αδελφοποίησης της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου με το Δήμο Βαθέος Σάμου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στις 26 και 27 Ιουνίου στο Βαθύ, όπου και υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συμφωνίας Αδελφοποίησης από τον Δήμαρχο Βαθέος Σάμου κ. Πετρούσκα και τον Κοινοτάρχη Ολύμπου Καρπάθου κ. Κωστή Τσαμπανάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφετηρία της κίνησης αυτής αποτέλεσε η δράση της σπουδαίας ιστορικής προσωπικότητας του Σάμιου γιατρού της αρχαιότητας Μηνόκριτου Μητροδώρου που υπηρέτησε τον 3ο αι. π.Χ. με αυταπάρνηση τον Δήμο των Βρυκουντίων της Καρπάθου, ιστορικών προγόνων των σημερινών Ολυμπιτών. Σημαντικό επιπρόσθετα ρόλο στη λήψη των σχετικών ομόφωνων αποφάσεων των δύο αυτοδιοικητικών οργανισμών έπαιξαν και οι στενές και πολύπλευρες σχέσεις που ανέπτυξαν στη διάρκεια του 19ου και 20ου αι. οι Ολυμπίτες και οι Καρπάθιοι γενικότερα με την Αυτόνομη Ηγεμονία της Σάμου και τους κατοίκους του νησιού. Την αποστολή των Σαμιωτών συνοδεύει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» το οποίο και θα δώσει χορευτική παράσταση μαζί με το αντίστοιχο συγκρότημα του Πολιτιστικού Οργανισμού της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου στο ιστορικό Πλατύ της Ολύμπου. Στις τελετές που προγραμματίζονται θα παραβρεθούν οι τοπικές αρχές της Καρπάθου και εκπρόσωποι της Ολυμπίτικης διασποράς.

Διαβάστε ακόμη

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων