Μιχάλης Τομάζος: «Θέλουμε να προωθούμε παιδιά»

Την πεποίθηση του ότι ο Ευκλής Σορωνής θα προωθεί πάντα νεαρούς παίκτες, καθώς αυτή είναι η φιλοσοφία του συλλόγου, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευκλή Σορωνής Μιχάλης Τομάζος. Συγκεκριμένα, τόνισε τα ακόλουθα:

«Θέλουμε να προωθούμε νεαρούς παίκτες. Πάνω σε αυτό το πλάνο βαδίζουμε και ελπίζουμε να πάμε καλά. Τα παιδιά που προωθήθηκαν είναι ταλαντούχα και πιστεύω ότι θα τους δοθεί άπλετος χρόνος και στην ανδρική ομάδα. Και του χρόνου, γιατί όχι θα είναι σε θέση να παίξουν ακόμα και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Προσπαθούμε πάντα μέσα απο τις Ακαδημίες μας να βγάλουμε παιδιά που θα μπορούν να σταδιοδρομήσουν στο ποδόσφαιρο. Και όσοι είναι πολύ καλοί ο Ευκλής δεν τους κλείνει τον δρόμο και θα τους βοηθήσει να πάνε και πιο ψηλά».

Ο κ. Τομάζος, πρόσθεσε και τα ακόλουθα: «Αυτές οι ηλικίες πάντως είναι πολύ δύσκολες. Πάνω απ’ όλα είναι το σχολείο και τα μαθήματα τους. Εγώ πάντα τους λέω ότι πρέπει να δίνουν την προταιρεότητα τους στα μαθήματα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το βασικότερο είναι η επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Μιλώντας για τον νέο Ευκλή, επεσήμανε τα ακόλουθα: «Φέτος η αλήθεια φέραμε έξι – επτά ποιοτικούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες και μέσα από εκεί να μάθουν και οι μικρότεροι. Στην ουσία έχουν επιστρέψει στην ομάδα δικά μας παιδιά που έπαιζαν και στο παρελθόν στον Ευκλή. Δεν ξέρω τι θα προκύψει. Αν μας βγει να πάρουμε το πρωτάθλημα δεν θα πούμε όχι. Δεν είναι αυτοσκοπός όμως».

Αναφερόμενος στο προφίλ των παικτών που θέλει να έχει στις τάξεις του ο Ευκλής, είπε: «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να έχουμε παίκτες, οι οποίοι θα είναι και καλοί χαρακτήρες. Ένας παίκτης και μόνο είναι ικανός να σου κάνει την ομάδα ...τα πάνω κάτω. Γι’ αυτό θέλουμε να έχουμε στο ρόστερ μας καλά παιδιά. Και θα ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα. Η κατάκτηση του εφηβικού από τον Ευκλή επιτεύχθηκε κυρίως επειδή τα παιδιά ήταν πολύ δεμένα και είχαν καλή ψυχολογία. Ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτός ήταν ο βασικός παράγοντας που καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».