Καλός μήνας ο Αύγουστος στη Ρόδο για τον θαλάσσιο τουρισμό

Καλός μήνας ο Αύγουστος στη Ρόδο για τον θαλάσσιο τουρισμό

Καλός μήνας ο Αύγουστος στη Ρόδο για τον θαλάσσιο τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 988 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφει στη Ρόδο, η κίνηση στην κρουαζιέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το γραφείο ασφαλείας του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου.

Τόσο ο μήνας που πέρασε όσο και ο απολογισμός του οχταμήνου, έδειξαν ότι φέτος η κρουαζιέρα όχι μόνο γνωρίζει ανάκαμψη αλλά η αύξηση που σημειώνεται είναι σε διψήφιο ποσοστό μετά από αρκετά χρόνια.
Τον Αύγουστο οι επιδόσεις κυμάνθηκαν για ακόμα ένα μήνα σε υψηλά επίπεδα καθώς είχαμε και περισσότερα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα το μήνα που πέρασε κατέπλευσαν στη Ρόδο, 35 κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν 44.050 άτομα, έναντι 32 τον ίδιο μήνα πέρσι με τα οποία ήρθαν στο νησί 31.097 άτομα.
Φέτος δηλαδή επισκέφθηκαν τη Ρόδο 12.953 περισσότεροι τουρίστες καταγράφοντας μία αύξηση της τάξης του 29,4%.
Η καλή πορεία του Αυγούστου συνέβαλε ώστε και η κίνηση του οχταμήνου να εξελιχθεί ικανοποιητικά, και η αύξηση να πλησιάσει το 20%.

Πιο αναλυτικά με βάση τα στοιχεία, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου κατέπλευσαν στο λιμάνι μας συνολικά 147 κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν 176.318 άτομα, έναντι 128 το αντίστοιχο διάστημα του 2018 με τα οποία ήρθαν στο νησί 143.465 τουρίστες. Η αύξηση στην κίνηση του οχταμήνου διαμορφώθηκε στο 18,6%.

Εξίσου καλά εξελίχθηκε και η κίνηση στη γραμμή της Τουρκίας καθώς με βάση την καταγραφή σημειώθηκε μία αύξηση της τάξης του 7,5%. Ο απολογισμός του επταμήνου (Ιανουάριος-Ιούλιος) έδειξε ότι διακινήθηκαν από και προς την Τουρκία συνολικά 79.400 άτομα ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι διακινήθηκαν 73.399 άτομα. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα κατά τη φετινή χρονιά διακινήθηκαν 6.000 περισσότερα άτομα.

Τα στοιχεία είναι άκρως ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι φέτος έγινε ένα ξεκίνημα προς την άνοδο του θαλάσσιου τουρισμού, μετά τη συνεχή πτώση που γνώρισε τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο.
Τα νούμερα όμως και τα ποσοστά των προηγούμενων δεκαετιών είναι αδύνατο να επαναληφθούν όμως μία αύξηση στον αριθμό των προσεγγίσεων και των τουριστών είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού ενώνεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής