Χώρος ανάδειξης του αθλητισμού στην πόλη

Από σημείο συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων, ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κλαυδίου Πέπερ και Καισάρειας  στον Άγιο Δημήτριο μετατράπηκε σ’ ένα αθλητικό πολυκέντρο για τη Ρόδο και τον ΑΟ Σταματίου. Εκεί βρίσκονται τα γραφεία των δύο αθλητικών συλλόγων ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατασκευής των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου όπου θα προπονούνται οι υποδομές τους. 

Την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία του απερχόμενου δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου και δημοτικών συμβούλων όπως επίσης των προέδρων από τη Ρόδο και τον ΑΟ Σταματίου, Αντώνη Μαρτίνη και Μάνου Κόκκινου, τελέστηκε ο αγιασμός για τα εγκαίνια του χώρου από τον πατέρα Νεκτάριο Πόκκια. Από πλευράς του Δήμου ο Δημήτρης Καρατζιάς και της Ρόδου ο Γιάννης Κάππος, συνέβαλαν τα μέγιστα για να πάρει αυτός ο χώρος μια νέα μορφή, συμβάλλοντας αναπτυξιακά στην πόλη μας. 

Η Ρόδος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το γεγονός αυτό: 
«Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ο Πολυχώρος Νεολαίας και Άθλησης του Συλλόγου μας! Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης , πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη γιορτή αυτή του Α.Σ Ρόδος και του Ιδρύματος Σταματίου . Τα δύο αυτά σωματεία θα στεγάζονται στον ίδιο χώρο σε διαφορετικά γραφεία . Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, με τη βοήθεια και του απερχόμενου Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Τώνη Μαρτίνη αλλά και το αντίστροφο, ο Δήμαρχος βράβευσε τον κ. Μαρτίνη και τον κ. Κόκκινο αντίστοιχα.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στην ομιλία του ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Μαρτίνης, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο των Ακαδημιών μας κ. Γιάννη Κάππο, που όλο αυτό το διάστημα μέλημά του ήταν η ολοκλήρωση του έργου του πολυχώρου. Στα εγκαίνια το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αρχής , οι ποδοσφαιριστές της αντρικής ομάδας μας, το προπονητικό τιμ, οι αθλητές των Ακαδημιών μας με τους προπονητές τους, γονείς .

Είναι από τις φορές που δεν έχεις να πεις πολλά, πάρα μόνο συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα. Ένας χώρος που θα τον χαίρονται όλοι, μα πάνω από όλα τα παιδιά – αθλητές μας!

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στον υπεύθυνο της Ακαδημίας μας κ. Γιάννη Κάππο, χωρίς αυτόν και με τη βοήθεια του κ. Καρατζιά, σήμερα δεν θα είχαμε αυτή την υπέροχη γιορτή! Ο σύλλογος μας πλέον έχει δικά του γραφεία, έχει δικό του χώρο και σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί και το γηπεδάκι για τα μικρά μας «ελαφάκια»! Ο κ. Κάππος δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τον αθλητισμό, για τα μικρά παιδιά, την αγάπη του για την ομάδα του ΑΣ Ρόδος, όντας και ο ίδιος πρώην ποδοσφαιριστής.

Η περιοχή ζωντάνεψε και πάλι, από παιδικές χαρούμενες φωνές! 
Αυτό θέλουμε οι αθλητές μας μικροί και μεγάλοι να είναι χαρούμενοι στον δικό τους 


χώρο».