Ορκίστηκε το απόγευμα το νέο περιφερειακό συμβούλιο στη Σύρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο.

Η τελετή η οποία έλαβε χώρα στο θέατρο «Απόλλων» πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β', ενώ παραβρέθηκε και ο επίσκοπος των Καθολικών, κ. Πέτρος Στεφάνου.

Την ορκωμοσία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Κ. Μονογυιού, Φ. Φόρτωμας, Ν. Συρμαλένιος, Β. Υψηλάντης ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. , Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Περιφερειακή Αρχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι μάχες μπορούν να δοθούν μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας όλων των παρατάξεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πολιτικό όρκο έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Μηνάς Λυριστής, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Ντουνιαδάκης και τα μέλη της παράταξής του προχώρησαν σε πολιτική δήλωση σύμφωνα με την οποία, «θα στηρίζουν εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» η πρώτη συνεδρίαση του σώματος για την εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου και των μελών της οικονομικής επιτροπής.