Δίκτυο μονοπατιών στη Νίσυρο

Δίκτυο μονοπατιών στη Νίσυρο

Δίκτυο μονοπατιών στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 750 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εφαρμοσμένο Ερευνητικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Δίκτυο Περιπατητικών Μονοπατιών Δήμου Νισύρου: Καταγραφή και Ανάδειξή τους με σύγχρονα μέσα διαδικτυακής ψηφιακής χαρτογραφίας» που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και χρηματοδοτήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου, ΔΗ.Κ.Ε.Ν.

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου συγκεντρώνει όλες τις γεω-πολιτισμικές πληροφορίες του ηφαιστείου της Νισύρου και αναδεικνύει μέσω των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών όλα τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος των περιπατητικών διαδρομών σε διαδραστικούς χάρτες που παρέχονται στους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων και της ΔΗ.Κ.Ε.Ν. Επίσης, όποιες επιχειρήσεις το επιθυμούν μπορούν να ενσωματώσουν τους αφηγηματικούς χάρτες ΔΩΡΕΑΝ και στις δικές τους ιστοσελίδες.
https://www.arcgis.com/

Οι αφηγηματικοί χάρτες (Story Maps) χρησιμοποιούν τη γεωγραφία ως μέσο οργάνωσης και παρουσίασης των πληροφοριών, συνδυάζοντας διαδραστικούς χάρτες με κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και ήχο. Ο χάρτες χρησιμοποιούν διαδραστικά εργαλεία με τη χρήση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) και δεν απαιτείται από τους χρήστες να έχουν ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Η ψηφιακή πλατφόρμα που κατασκευάστηκε από την Ερευνητική ομάδα του ΕΚΠΑ, με επιστημονική υπεύθυνη την Επικ. Καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή, συνδυάζει πληροφορίες για τη γεωλογική εξέλιξη του ηφαιστείου της Νισύρου σε συνδυασμό με το Πολιτιστικό-Ιστορικό και Βιο-Περιβαλλοντικό περιβάλλον του νησιού.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μάθει πληροφορίες για το ηφαίστειο της Νισύρου αλλά και να περιηγηθεί στα περιπατητικά μονοπάτια του νησιού που πρόκειται να επισκεφτεί. Η γεωβάση των δεδομένων που έχει δημιουργηθεί μπορεί να ανανεώνεται συστηματικά από την ερευνητική ομάδα και θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά ερευνητικά προγράμματα και προτάσεις ανάδειξης του μοναδικού γεωτόπου της Νισύρου.
Ακολουθούν εικόνες από την ψηφιακή πλατφόρμα:

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα