Ανέλαβε καθήκοντα το νέο τοπικό συμβούλιο Καλυθιών

Την Κυριακή στις 10 το πρωί, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  στον ιερό ναό της Υψώσεως   Τιμίου Σταυρού Καλυθιών και αφού προηγούμενα εκκλησιάστηκαν ο απελθών, ο νέος Πρόεδρος και όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Καλυθιών, τελέστηκε στη συνέχεια αγιασμός στο κοινοτικό κατάστημα από τους  αιδεσιμοτάτους πατέρες Θεόδουλο Κασταμούλα και Ελευθέριο Κατιάκο  και μετά τις ευχές των ιερέων, άρχισε, με την ευλογία της Εκκλησίας μας (πιστοί στην αρχή «από Θεού άρξασθε»), η νέα θητεία στην τοπική κοινότητα Καλυθιών.

Στη συνέχεια   ο απελθών Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου  κ. Μιχαήλ Καφετζής, ο οποίος  ήδη εξελέγη για τη νέα δημοτική περίοδο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου,  έλαβε τον λόγο και αφού συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη του τοπικού Συμβουλίου,  έκανε ένα  περιληπτικό απολογισμό της  θητείας του, τονίζοντας   τα  όσα θετικά  έγιναν από την απελθούσα διοίκηση και ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς για την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου.

Στη συνέχεια  έλαβε το λόγο    ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του νέου τοπικού  Συμβουλίου για την τετραετία 2019-2023 Παναγιώτης Αντωνάς του Σταματίου, ο οποίος αφού  ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς για την εκλογή του απ’ ευθείας από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 26-05-2019,   παρουσίασε  ένα προς ένα τους νέους συμβούλους, οι οποίοι κατά σειράν εκλογής είναι οι εξής:
Βιτσέντζος Γεώργιος  του Πανορμίτη 
Μάστορας Θεόδωρος του Βασιλείου
Βαγιανός Μιχαήλ  του Σωτηρίου 
Σαρίκας Γεώργιος του Μιχαήλ 
Σωτηράκης Κωνσταντίνος  του Σάββα
Ιωαννίδης Λάζαρος του Ιωάννη 

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Αντωνάς  έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, τονίζοντας  τα εξής:
«Το τρίπτυχο, το οποίο θα κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και σε κάθε ενέργειά μου ως Προέδρου του Τοπικού είναι:
1. Αναβάθμιση ποιότητας ζωής των συντοπιτών μου.
2. Η ανάπτυξη του τόπου μας και της εν γένει περιοχής του
3. Η καλύτερη εξυπηρέτηση του κάθε συντοπίτη μου.

Προσωπικά δεσμεύομαι απέναντι σας. Δεν θα διστάζω όταν δεν βρίσκω  ευήκοα ώτα να κάνω χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο νέος νόμος, δηλαδή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  της Κοινότητας.

Να γνωρίζετε ότι τα αποθέματα της αντοχής, της εργατικότητάς μου, της φιλοτιμίας μου και της ίσης μεταχείρισης,  που θα έχω σε όλους σας θα είναι ανεξάντλητα και υπάρχουν οι λόγοι που το πιστεύετε. Θα είμαι ακούραστος και ακοίμητος φρουρός , για να ακούω και να λύνω στην πράξη τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον τόπο μας.

Θα ασκήσω το αξίωμά μου με βάση την εντολή που μου δώσατε και με εκλέξατε απευθείας Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και της Κοινότητας,  Χωρίς παρωπίδες,  αλλά καθαρά και κρυστάλλινα και σε συνεργασία  με  όλα τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου,  τον νέο Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους που θα επιλέξει και τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας  Καλλιθέας.  

Ο νόμος “Κλεισθένη” μου δίνει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή μου όχι μόνο στο Τοπικό Συμβούλιο αλλά και στο Δημοτικό, αφού υποχρεώνει τη Δημοτική Αρχή να με καλεί για όλα τα Τοπικά θέματα που αφορούν τον τόπο μας, με δικαίωμα ψήφου, όταν αυτά  συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι μαζί θα πορευτούμε.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς».