Οι Active Member αύριο στην Τάφρο

Οι Active Member αύριο στην Τάφρο

Οι Active Member αύριο στην Τάφρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 675 ΦΟΡΕΣ

Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 27 χρόνια. Είτε με τη δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor –ιθύνων νους– και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Αύριο 4 Σεπτεμβρίου στις 22.00 μ.μ. οι Active Member full band, εμφανίζονται στο θέατρο μεσαιωνικής τάφρου “Μελίνα Μερκούρη” μ’ ένα οδοιπορικό σε πολύ γνωστά κομμάτια τους, χιλιοτραγουδισμένα από τον κόσμο, και με άλλα που δεν έχουν ακουστεί πολύ στις συναυλίες τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ACTIVE MEMBER
Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιουνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor.
Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία», χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς καθόλου ακαδημαïκές μουσικές γνώσεις.

Από τότε, όμως, η “Freestyle Productions” έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρεία είτε σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές εταιρίες. Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την “Warner” (για πρώτη φορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα.) Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member “Το Μεγάλο Κόλπο”, που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή.

Η “Freestyle Productions” και κατ’ επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία περισσότερων από 120 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Το 2011 κυκλοφόρησε ο 16ος στη σειρά δίσκος τους, με τίτλο Στων Βουβών την Εσχατιά. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 600 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.

Άλλες δραστηριότητες:
1. Η καθιέρωση του ετήσιου Low Bap Festival από το 1997 που έχει κέντρο τη Δ. Αττική και επεκτείνεται στην επαρχία με ειδικές συναυλίες.

2. Το “Χρέωσέ τα στη Φωτιά” είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Περιέχει όλους τους στίχους του B.D.Foxmoor (ως το 2000), καθώς και ανέκδοτες φωτογραφίες. Το βιβλίο έχει κάνει τέσσερις εκδόσεις. Το 2006 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΨΜ η - κατά κάποιον τρόπο - συνέχεια αυτού του βιβλίου, με στίχους από το 2000 εώς το 2006. Ο τίτλος του βιβλίου: “Χρεωσέ τα κι αυτά στη φωτιά”. Αυτά τα δύο βιβλία ήταν μόνο η αρχή καθώς ακολούθησαν κι άλλα με στίχους, σκέψεις και κείμενα...

3. Στις 5 Φλεβάρη του 2001, άνοιξαν στο Πέραμα το πρώτο hip hop δισκάδικο στην Ελλάδα, το Intro.

4. Oι Active Member έχουν ετοιμάσει τα soundtrack των ταινιών μεγάλου μήκους “Bar” και “Χειμώνας”, καθώς και τη μουσική για μια μικρής διάρκειας ταινία με τίτλο Το τσιμέντο δε λυπάται. Επίσης, έχουν αναλάβει τη μουσική επένδυση της βραβευμένης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινίας “Πες στη Μορφίνη ακόμα την ψάχνω”. Επιπλέον, έχουν κάνει τη μουσική για ντοκιμαντέρ, όπως αυτά του Στέλιου Κούλογλου: “Hitman: Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου”, “Oligarchy και του Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη “Catastroika”.

5. Ο B.D.Foxmoor έχει κάνει παραγωγή σε περισσότερα από 1000 tracks από το 1993 και μετά, και στα περισσότερα από αυτά έχει επιπλέον συμμετάσχει στους στίχους και στην ερμηνεία.
Το 2003 προσχώρησε επίσημα πια στο σχήμα των Active Member, η Sadahzinia.

Με τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, αλλά και με πιο αυθόρμητες κινήσεις, δίνουν το στίγμα τους και δρουν καταλυτικά για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους. Σε μια εποχή, που όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και γενικά ο λόγος δεν βρίσκει εύκολα χώρο, οι Active Member τραβάνε την πορεία τους και τηρούν τις αρχές τους και την έννοια του Low Bap, που είναι να υποστηρίζει κανείς τοn λόγο του με τη ζωή του και το αντίστροφο.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»