Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο μπάσκετ του ΑΟ Σταματίου

Χθες ξεκίνησαν, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Αθλητικός Όμιλος Σταματίου, οι προπονήσεις των τμημάτων του μπάσκετ για την περίοδο 2019-2020.

Προπονητές είναι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Κωνσταντίνος Δόσπρας και Νικήτας Παχούντης και θα βρίσκονται από τις 5:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. καθημερινά στο 1ο Δημοτικό σχολείο για εγγραφές (στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου), μέχρι να ολοκληρωθεί το γήπεδο στο Μαρμαρογλυφείο.
Η συμμετοχή των παιδιών είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όλη την περίοδο και με την πλήρη υλικοτεχνική στήριξη του Αθλητικού Ομίλου Σταματίου.

O νέος πολυχώρος στον Άγιο Δημήτριο
Ωστόσο, την Παρασκευή 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυχώρου Νεολαίας και Άθλησης που δημιουργήθηκε στον χώρο του γνωστού "Μαρμαρογλυφείου" στη συμβολή των οδών Καισαρείας και Κλαυδίου Πέπερ, απέναντι από το Παλαιό Νεκροταφείο. Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του «Α.Σ. Ρόδος», ενός συλλόγου με γνωστή ποδοσφαιρική πορεία στη Ρόδο και την Ελλάδα γενικότερα και του «Αθλητικού Ομίλου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου», ενός συλλόγου με ιστορία 15 και πλέον χρόνων στο στίβο με πολλές συμμετοχές, επιτυχίες και νίκες όχι μόνο στα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο αλλά και σε Εθνικό επίπεδο και με μια νεοσύστατη ομάδα καλαθοσφαίρισης που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη συνέχεια της παλιάς ομάδας «Ζέφυρος», απέκτησαν πλέον και στέγη και γήπεδο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος Πόκκιας, ο οποίος συνεχάρη τα δυο συστεγαζόμενα αθλητικά σωματεία και τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία τους, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο τους. Μετά τον αγιασμό ακολούθησαν οι ομιλίες των δυο Προέδρων των Συλλόγων, του κ. Τώνη Μαρτίνη, Προέδρου του Α.Σ. Ρόδου και του κ. Μάνου Κόκκινου, Προέδρου του Α.Ο. Σταματίου.

Και οι δυο πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραχώρηση του χώρου και την αξιοποίησή του προς χάριν της νεολαίας του τόπου μας και παράλληλα αναφέρθηκαν στην εκπεφρασμένη ικανοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής που είδαν με ανακούφιση το έργο αυτό, το οποίο έρχεται να εξωραΐσει και να αναδείξει έναν χώρο που έως τώρα ήταν σε εγκατάλειψη.