Σε βατό όμιλο η Ρόδος

Σε ένα θεωρητικά βατό –για τα δικά της δεδομένα- όμιλο καλείται να συμμετάσχει στη νέα Γ’ Εθνική Κατηγορία η Ρόδος. Οι «πράσινοι» θα έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες από την Ανατολική Αττική, τη Λέσβο, τη Βοιωτία, την Τρίπολη, την Κόρινθο και την Εύβοια, οι οποίες συμμετέχουν στον 6ο όμιλο και που δεν δείχνουν ικανές να τους βάλουν πολύ δύσκολα όσον αφορά την υπόθεση «τίτλος».

Θεωρητικά, φαντάζει ως ένας ιδιαίτερα βατός όμιλος και αν η Ρόδος παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες ανάλογα και με το ρόστερ που διαθέτει, τότε δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα για να εκπληρώσει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και της ανόδου στη συνέχεια στη Football League. Η Ρόδος στον συγκεκριμένο όμιλο είναι το πολύ μεγάλο φαβορί.

Καθοριστική η συμβολή του Διακοφώτη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα τελευταία νέα, καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση του συγκεκριμένου ομίλου έπαιξε και ο Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της ΕΠΟ, έδωσε τη δική του «μάχη» για μια ακόμα χρονιάς η οποία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου απέφυγε τις ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά,  οι οποίες εκ των πραγμάτων ανεβάζουν το επίπεδο της δυσκολίας. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος χωρίς καμία δόση υπερβολής, ότι πρόκειται για μια ακόμα «νίκη» του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.

Όλοι οι αντίπαλοι της Ρόδου
Αναλυτικά όλες οι ομάδες που θα είναι αντίπαλες της Ρόδου τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι οι ακόλουθες:
Αήττητος Σπάτων, Παλληνιακός, Θύελλα Ραφήνας, Αχαρναϊκός και Μαρκό (Ανατολική Αττική)

Αθλητικός Όμιλος Υπάτου, Κιθαιρώνας Καπαρελίου (Βοιωτία)
Παναρκαδικός, ΑΕΚ Τρίπολης (Αρκαδία)
Κόρινθος 2006 (Κόρινθος)
Αιολικός (Λέσβος)
Αθλητικός Όμιλος Αρτάκης (Εύβοια).

Ανακοίνωση της Ρόδου
Στο μεταξύ, η διοίκηση του συλλόγου της πόλης μας, μετά τη γνωστοποίηση του καταρτισμού των ομίλων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Ρόδος εύχεται σε όλες τις ομάδες καλό πρωτάθλημα και σε όλες δηλώνουμε πως θα τύχουν της φιλοξενίας που αρμόζει στην ιστορία του νησιού μας. Η Ρόδος θα είναι ίσως η μοναδική ομάδα που θα επιβαρυνθεί με έξοδα δώδεκα φορές μεγαλύτερα από τις άλλες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, πάντως χωρίς παράπονα θα δώσει τη μάχη πρωταθλητισμού.  Χαιρετίζουμε τις ιστορικές ομάδες του Ομίλου και χαιρετίζουμε και τις ομάδες που νεοφώτιστες στις εθνικές κατηγορίες θα παλέψουν και θα αγωνισθούν…  Καλή δύναμη! Η Ρόδος σας περιμένει όλες…»