Ενοικίασε πολυτελές αυτοκίνητο και αφού το τράκαρε πήγε να την “κοπανήσει”!

Ήρθε στη Ρόδο για διακοπές, ενοικίασε πολυτελές αυτοκίνητο και δεν το επέστρεψε ποτέ,  καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα προκαλώντας ζημιές στο όχημα, ύψους 6.500 ευρώ!

Μάλιστα, ο 33χρονος Βρετανός έστειλε μήνυμα στο γραφείο,  όπου είχε ενοικιάσει το αυτοκίνητο ότι θα καθυστερούσε να το επιστρέψει, κάτι που προφανώς δεν θα έκανε ποτέ, αφού την ώρα εκείνη βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Ρόδου περιμένοντας την πτήση, που θα τον γυρνούσε στην πατρίδα του!

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και ο 33χρονος Άγγλος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρόδου και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση 40 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι αντί να επιστρέψει στην πατρίδα του οδηγήθηκε στη φυλακή. Κατά της απόφασης αυτής ο Βρετανός τουρίστας άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 17 Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Τα γενέθλια, το ταξίδι και το Audi TT
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την εκδίκαση της υπόθεσης και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 33χρονος αλλοδαπός ήρθε στο νησί μας για διακοπές και στις 11 Αυγούστου 2018 εμφανίστηκε σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων όπου και ενοικίασε ένα πολυτελές ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο (Audi TT) έναντι του ποσού των 150 ευρώ. Το αυτοκίνητο όφειλε να το επιστρέψει στις 13 Αυγούστου στις 10 το πρωί σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Οι μέρες πέρασαν και ο 33χρονος Άγγλος δεν επέστρεψε,  όπως είχε συμφωνηθεί το αυτοκίνητο, γεγονός που άρχισε να ανησυχεί τους ιδιοκτήτες του καταστήματος οι οποίοι και άρχισαν να του τηλεφωνούν.
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία,  ο αλλοδαπός δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις, ωστόσο έστειλε μήνυμα πως θα επιστρέψει το αυτοκίνητο.

Η σύλληψη του έγινε τελικά μετά από καταγγελία των ιδιοκτητών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου,  όπου βρισκόταν περιμένοντας να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την πατρίδα του, ενώ διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και είχε προκληθεί ζημιά σε αυτό αξίας 6.500 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση του πραγματογνώμονα!

Μετά τη σύλληψη του, σε βάρος του 33χρονου Άγγλου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και στις 14 Αυγούστου 2018 κάθισε στο εδώλιο του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου,  όπου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκισης 40 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ το δικαστήριο έκρινε πως η έφεση του δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 33χρονος είπε ότι είναι άνεργος στην πατρίδα του δεν έχει χρήματα και πως το ταξίδι στη Ρόδο, διάρκειας τεσσάρων ημερών,  του το έκαναν δώρο για τα γενέθλια του φίλοι και συγγενείς. Το αυτοκίνητο είπε ο αλλοδαπός δεν το επέστρεψε γιατί είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε προκαλέσει σε αυτό ζημιές.

Έτσι φοβήθηκε να το πάει πίσω στο κατάστημα που το είχε ενοικιάσει. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πήγε στο αεροδρόμιο και εκεί έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε έναν τυχαίο άνθρωπο για να το επιστρέψει, είπε ότι δεν έχει χρήματα για να καλύψει τη ζημιά και ζήτησε να κάνει διακανονισμό και να δίνει 200 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο,  οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.
Κατά της απόφασης ο Άγγλος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.