Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία  συμβούλων στον δήμο Ρόδου

Ορκίστηκαν χτες στο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τα υπόλοιπα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πεταλούδων Μιχάλης Χριστοδούλου που δεν είχαν ορκιστεί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου τον προηγούμενο μήνα.  

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Πατέρας Ιωάννης Χαλκιάς και όλοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο,   λέγοντας:
«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Συγκεκριμένα, χτες ορκίστηκαν στο Δημαρχείο οι:
- Μιχάλης Χριστοδούλου από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» της εκλογικής περιφέρειας Πεταλούδων
- Παναγιώτης Μελαχρινός από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» της κοινότητας Αρχαγγέλου
- Σταύρος Μάτσης από τον συνδυασμό «Αλλάζουμε την Κρεμαστή» της κοινότητας Κρεμαστής
- Μόσχος Ζερβός από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» της κοινότητας Μαριτσών
- Γρηγόρης Μανουσάκης από τον συνδυασμό «Αναγέννηση Προφύλιας» της κοινότητας Προφύλιας
- Χαράλαμπος Καραμαρίας από τον συνδυασμό «Ανοιξη» της κοινότητας Πυλώνας
- Μαρία Σκουλούδη από τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Κίνηση Απολακκιάς»  της κοινότητας Απολακκιάς.

Αμέσως μετά το τέλος της τελετής, ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης απευθυνόμενος σε όσους ορκίστηκαν τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και αναφέρθηκε στην επιταγή του νόμου γύρω από την ορκωμοσία των εκλεγέντων δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «χαίρομαι που είμαστε σήμερα όλοι μαζί γιατί αυτή είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τη σεβόμαστε και μοιραζόμαστε την επιθυμία του να εκφραστεί μέσα από το στόμα το δικό σας.

Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι δεν είμαι πολύ σύμφωνος με τις σκληρές διατυπώσεις του νόμου.
Δεν καταλαβαίνει το κράτος ότι υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές και για να κατέβει κάποιος από αυτές πρέπει να χάσει το μεροκάματο, το ψωμί του και τη δουλειά του για να ορκιστεί.

Θέλω να δεσμευτώ σε εσάς ότι θα προσπαθήσω άμεσα αν ενστερνίζεται και η κεντρική κυβέρνηση τις απόψεις μας να βρούμε τρόπο να το κάνουμε πιο λογικό να μην είναι τόσο πολύ δογματικά σκληρό.

Δυστυχώς, δεν κατανοεί ο νομοθέτης ότι κάνεις υπέρβαση των δυνατοτήτων σου για να μπορέσεις να συμμετέχεις και να προσφέρεις και να πεις στους συμπολίτες σου ότι δίνω τη ζωή μου και τον εαυτό μου για να σε βοηθήσω να γίνουν καλύτερα τα πράγματα». Ευχαριστώ και καλή επιτυχία και παρακαλώ να δικαιώσουμε αυτούς που ψήφισαν και να τους πούμε ότι καλά κάνατε που ψηφίσατε και αναδείξατε αυτούς που επιλέξατε και να τους δώσουμε τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους».