Καταργούνται τα γεωγραφικά κριτήρια ανόδου στη Football League

Μέσα από ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ όλων των πρωταθλητών και των οκτώ ομίλων θα κριθεί φέτος η άνοδος στη Football League.

Η μεγάλη διαφορά και ίσως κάτι που δεν γνωρίζουν πολύ είναι ότι όλες οι ομάδες θα μπουν μαζί στην κλήρωση και δεν θα γίνει διαχωρισμός με βάση γεωγραφικά κριτήρια, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιους είδους περιπτώσεις. Δηλαδή είναι εφικτό να κληρωθεί να παίξει μια ομάδα του Νότου με μια από το Βορρά. Τα παιχνίδια θα είναι «διπλά», δηλαδή θα γίνουν από ένα στις έδρες των δυο αντιπάλων.

Αναλυτικά, το άρθρο 15 της προκήρυξης του πρωταθλήματος σχετικά με την άνοδο στην Football League, αναφέρει τα εξής:
«Προβιβασμός στη Football League.
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερις ομάδες, που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Football League παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για τη συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες ομάδες προβιβασθούν από την Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στη Β’ Εθνική επαγγελματική κατηγορία (Football League) και δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί από τους διπλούς αγώνες προβιβασμού, με σειρά κατάταξης, που θα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στους ομίλους που η καθεμία συμμετείχε και την κατάταξή τους σε σχετικό πίνακα, με το κριτήριο του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π».