Δεν ακούν τα βογγητά της κοινωνίας;

Δεν ακούν  τα βογγητά της κοινωνίας;

Δεν ακούν τα βογγητά της κοινωνίας;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Εμμανουήλ Γαλανόπουλος

Το “θηρίο” Κορκονέας ο επονομαζόμενος και ΡΑΜΠΟ της ΕΛ-ΑΣ τιμωρήθηκε για τον θάνατο του νεαρού Γρηγορόπουλου, σε 13 χρόνια κάθειρξη. Η ταλαίπωρη καθαρίστρια που παρουσίασε πλαστό απολυτήριο ΣΤ’ τάξεως δημοτικού σχολείου τιμωρήθηκε με 12 χρόνια κάθειρξη. Και αυτό γιατί... για να καθαρίζει σκάλες και WC χρειαζόταν πτυχίο πανεπιστημίου!!!

Εγώ δεν μέμφομαι την πρόεδρο του Δικαστηρίου που επέβαλε την υπόψη βαριά ποινή διότι εφάρμοσε το θετικό δίκαιο, εφήρμοσε δηλαδή πιστά τον Νόμο. Καταδικάζω όμως “τα δικολαβίστικα” του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας για την “αισχρή” απόφασή του σε βάρος του δολοφόνου Κορκονέα (ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μου). Θα μπορούσαν ανώτατοι δικαστικοί που εκτελούν μικτό έργο (δηλαδή εκτελεστικό και επιτελικό έργο) να εισηγηθούν την κατάργηση παρόμοιων νόμων.

Τελικά, μερικοί δικαστές όταν βγάζουν αποφάσεις είναι τυφλοί. Και δεν βλέπουν... Τουλάχιστον δεν ακούν τα βογγητά της κοινωνίας και τα κοσμικά επίθετα με τα οποία τους στολίζει ο κοσμάκης. Είναι δηλαδή τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ ομματ’ ει;

Και τώρα όχι μόνο καλόπιστη κριτική αλλά και πρόταση. Με έξοδα του κράτους να δοθεί σε όλους τους εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς δωρεάν η ιστορία που αναφέρεται στη δίκη και καταδίκη του Κολοκοτρώνη και λοιπόν ηρώων και να παραδειγματιστούν από την σθεναρή αντίδραση των Πολυζωίδη-Τσερτσέτη, οι οποίοι δεν υπέκυψαν στις πιέσεις των Οθωναιών για καταδίκη σε θάνατο των ανωτέρω ηρώων. Όλα τα παραπάνω με όλο τον σεβασμό για τους δικαστές που είναι πραγματικά άξιοι να φέρουν το όνομα του δικαστή. Στους τελευταίους ειλικρινά υποκλίνομαι.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B