«Πρωταγωνιστές  του χρόνου!»

Να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα και όχι σε αυτό που ξεκινάει σε μερικές ημέρες, είναι ο μεγάλος στόχος της Αθλητικής  Ένωσης Κω. Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του, ο προπονητής της ομάδας Λεωνίδας Κούτσικας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «στο νέο πρωτάθλημα θέλουμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι» και πρόσθεσε και τα εξής:

«Η πρώτη οχτάδα μπορεί να αποτελέσει έναν εφικτό στόχο για εμάς στο νέο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός μας είναι να παίξουμε για το πρωτάθλημα τη μεθεπόμενη χρονιά. Τότε πιστεύω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Σε ερώτηση για το ποιος πιστεύει κατά την κρίση του ότι είναι το φαβορί για τη νέα χρονιά, απάντησε ως εξής:
«Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ηρακλής Μαριτσών. Από εκεί και πέρα όμως, τόσο ο Φοίβος Κρεμαστής όσο και ο Αθλητικός Όμιλος Πυλίου είναι δύο ομάδες που θα είναι πολύ δυνατές».
Μιλώντας γενικότερα για το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας, ο έμπειρος προπονητής επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Πιστεύω ότι λείπει το ενδιάμεσο σκαλοπάτι. Μετά το ερασιτεχνικό και πριν το επαγγελματικό. Δεν έχουμε πολλές ομάδες σε αυτές τις κατηγορίες με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να φύγουν εκτός συνόρων της Δωδεκανήσου.

Αν είχαμε μια πληθώτρα ομάδων όμως στις κατηγορίες αυτές, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και τα παιδιά θα δούλευαν καλύτερα. Κατά την άποψή μου θα ήταν πολύ σημαντικό να είχαμε μια ομάδα στη Super League,  μια στη Football League και από εκεί και πέρα όσες περισσότερες γίνεται στις πιο μικρές κατηγορίες. Θα ήταν πολύ σημαντικό για το ποδόσφαιρό μας. Θα άλλαζαν όλα τα δεδομένα».