Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου Ρόδου

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου και επισήμως, σε εξέλιξη βρίσκονται, όπως είναι φυσικό, οι διεργασίες για τον ορισμό των μελών της που θα στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Σχήμα του Δήμου.

Πρόκειται, βέβαια, για την επιλογή των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου και των εντεταλμένων συμβούλων και οι αποφάσεις για το μοίρασμα των «οφιτσίων» ανήκουν βεβαίως αποκλειστικά στον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Ακόμα και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν γνωρίζουν κάτι σχετικά με την αξιοποίησή τους ή μη, παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος συζητά με αρκετούς. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί…να βολιδοσκοπεί πρόσωπα ωστόσο ο νέος Δήμαρχος δεν έχει δεσμευτεί σε κανέναν για κάποιο «πόστο» στο νέο Διοικητικό Σχήμα.

Άλλωστε, γεμάτη νόημα ήταν η δήλωσή του όταν ρωτήθηκε προχθές πότε θα ορίσει το νέο Διοικητικό Σχήμα, οπότε και έστειλε το εξής μήνυμα: «Θα είναι μία διαδικασία κατά την οποία κάποιοι θα στενοχωρηθούν γιατί θα χρησιμοποιηθούν σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που πιστεύουν ότι θα προσφέρουν. Και ο κ. Καρίκης και εγώ πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ταλέντα και οι ικανότητες του καθενός που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται πώς λέγεται ο Πρόεδρος ενός θεσμού αλλά για το τι έργο θα παράξει».

Οι αποφάσεις του κ. Καμπουράκη για το νέο Διοικητικό Σχήμα αναμένεται, λοιπόν, να οριστικοποιηθούν μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και, όπως όλα δείχνουν, να προβεί στη σχετική ανακοίνωση αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες θέλουν τον νέο Δήμαρχο να μεταβαίνει στη ΔΕΘ που το ερχόμενο Σάββατο θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, πραγματοποιείται, ως γνωστόν, η πρώτη, ειδική, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του Προεδρείου του και τον ορισμό του Προέδρου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής πλέον της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ., Φώτης Χατζηδιάκος, μέχρι χθες δεν είχε δηλώσει κάποιο όνομα για τη θέση του Αντιπροέδρου του Σώματος που ανήκει στην παράταξή του. Όσο για τη θέση του Γραμματέα, μετά τη σύμπραξη των παρατάξεων της πλειοψηφίας και του κ. Στράτου Καρίκη, η παράταξη του τελευταίου δεν παίρνει τη θέση αυτή η οποία περνάει στην παράταξη του κ. Δημήτρη Κρητικού. Αίσθηση προκάλεσε πάντως η πληροφορία ότι ο τελευταίος έχει εκφράσει την επιθυμία να πάρει ο ίδιος τη θέση του Γραμματέα του δ.σ., κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν.

Η συνεργασία με τον κ. Καρίκη
Ως γνωστόν, προχθές, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, επισφραγίστηκε, από τον κ. Καμπουράκη και τον κ. Καρίκη η σύμπραξη των παρατάξεών του και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψουν και το σχετικό συμφωνητικό, όπως προβλέπεται.
Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες θέλουν σ’ αυτό να μην γίνεται αναφορά για το μοίρασμα των «οφιτσίων», ωστόσο δεδομένο είναι ότι θα αξιοποιηθούν σύμβουλοι του κ. Καρίκη, εκτός από τον ίδιο βέβαια που αναμένεται να έχει ενισχυμένο ρόλο.

Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Καμπουράκης θα αξιοποιήσει και τους 20 συμβούλους του, αφού οι Αντιδημαρχίες μαζί με τις Προεδρίες και τις Αντιπροεδρίες των Νομικών Προσώπων και τις θέσεις εντεταλμένων συμβούλων, συνιστούν ένα αρκετά μεγάλο Διοικητικό Σχήμα. Η…δεξαμενή, λοιπόν, που έχει στη διάθεσή του ο νέος Δήμαρχος για να “χτίσει” το νέο Διοικητικό Σχήμα του Δήμου από την παράταξή του, υπενθυμίζεται ότι είναι η παρακάτω:
Καμπούρης Τηλέμαχος, Ιατρίδης Γιάννης, Δράκος Στέφανος, Κωνσταντίνου Δώρος, Κιαχαγιά-Μαγιόγλου Τσαμπίκα, Ταρασλιάς Κωνσταντίνος, Σοκορέλος Μιχαήλ, Σπανός-Παπαγιάννης Τάσος, Σεΐτης Μιχαήλ, Τριάντος Γιώργος,  Τσίκκης Δημήτρης, Παπαοικονόμου Βασίλης, Κολιάδης Αλέξης, Μανέττας Βασίλης, Στάμος Θανάσης, Καραμαρίτης Νίκος, Καμπούρης Γιάννης, Πατσάης Γιώργος, Καραταπάνης Σάββας, Φλοσκάκης Νεκτάριος.

Επίσης, από την παράταξη του κ. Καρίκη, εκτός από τον ίδιο, μπορούν να αξιοποιηθούν κάποιοι (σ.σ. αν όχι όλοι) από τους παρακάτω συμβούλους:
Χριστοδούλου Σάββας, Καρίκης Κωνσταντίνος, Σταμάτης Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Σπύρος, Βυρίνης Θανάσης, Πετρίδης Ηλίας, Πάττα-Αποστολίδη Κική.