Μια βραδιά ιδιαίτερα active στη Ρόδο

Μια βραδιά ιδιαίτερα active στη Ρόδο

Μια βραδιά ιδιαίτερα active στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Το συγκρότημα που κυκλοφόρησε το 1ο ελληνικό δίσκο hip hop, που 27 χρόνια ακούραστοι, ασταμάτητοι δημιουργικοί καυτηριάζουν, σχολιάζουν, αντιδρούν μέσα από τις λούπες και τις ρίμες τους, οι Active Member βρέθηκαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη”, στο πλαίσιο του Aktaion Summer Festival και αποθεώθηκαν από το φανατικό κοινό τους.

Ένα κοινό που τους ακολουθεί τόσα χρόνια και το οποίο δεν έπαψε να τραγουδά μαζί τους σ’ αυτό το οδοιπορικό αγαπημένων τραγουδιών.

Η προτελευταία συναυλία του φεστιβάλ, είχε παλμό και ένταση αλλά και αρκετή συγκίνηση καθώς πέρα από όλα τα αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος είχε και την αναφορά του Μιχάλη Μυτακίδη στη γνωριμία του με μεγάλους συνθέτες που η χώρα τούς χρωστά πολλά και οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε.

Η εκτέλεση των τραγουδιών των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη αλλά και Ξαρχάκου (για τον οποίο είπε μάλιστα πως η χώρα του χρωστά και μόνο για ένα του τραγούδι, το οποίο ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης, το “Πώς να σωπάσω”) ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές αυτής της μουσικής συνάντησης.


Σε μια εποχή, που όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και γενικά ο λόγος δεν βρίσκει εύκολα χώρο, οι Active Member τραβάνε την πορεία τους και τηρούν τις αρχές τους και την έννοια του Low Bap, που είναι να υποστηρίζει κανείς τον λόγο του με τη ζωή του και το αντίστροφο.

Συναυλίες, στίχοι, δισκογραφία, περισσότερα από 1500 τραγούδια, ντοκιμαντέρ, τραγούδια για θέατρο, παραστάσεις, βιβλία, αρθρογραφία, ηχητικοί πειραματισμοί, ανοικτές συζητήσεις, για το συγκρότημα αυτό από το Πέραμα που με αγάπη και συνεπή δουλειά έχει στήσει έναν ολόκληρο μουσικό κόσμο.

Όπως μας ενημέρωσε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του φεστιβάλ Δημήτρης Μίχαλος, το Aktaion Summer Festival ολοκληρώνεται με τη συναυλία του μεγάλου ερμηνευτή και δημιουργού Κώστα Χατζή στον ίδιο χώρο στις 13 Σεπτεμβρίου. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!