Ο Γιάννης Καμαράτος μέσα στους 3 για το βραβείο της πιο καινοτόμας εκδρομής

Της Σμαράγδας Μουλιάτη στο patmostimes.gr

Ο  Γιάννης Καμαράτος ιδιοκτήτης του Astoria Shipping and Tourist Agency βρίσκεται στη SHORT LIST AWARDS seatrade cruise 2019 innovative shorex of the year που περιλαμβάνει 3  διακριθέντα γραφεία ταξιδίων απ όλο τον κόσμο. 

Για τον λόγο αυτό ο Γιάννης Καμαράτος  θα βρεθεί 11 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 7 στο Gala Dinner της CLIA στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου θα ανακοινωθεί ο  τελικός νικητής της κρουαζιέρας 2019 στην καινοτομία της εκδρομής.   

Είναι μια σημαντική διάκριση γιατί η short list για τα βραβεία προήλθε από ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων με ιστορία και προσφορά στον τουρισμό, που  συμμετείχαν σε ειδική παρουσίαση πριν μερικούς μήνες.

Αποτελεί επίσης και μια σημαντική διάκριση για την Πάτμο το νησί του κ. Καμαράτου και του Astoria Shipping and Tourist Agency στο οποίο δραστηριοποιείται. Το θέμα της παρουσίασης που έκανε ο κ. Καμαράτος και  ενθουσίασε τους  κριτές ήταν:

Η Καθημερινή Ζωή σε Μοναστήρι, στην Πάτμο  και συγκεκριμένα στην  Ιερά  Μονή  Ευαγγελισμού.  

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα: Οι φιναλίστ ήταν τα παρακάτω travel agency:
1. Abercrombie & Kent (Ακόρν)-Θέμα: Επώαση επιχειρηματιών Vidigal, Rio de Janiero, Βραζιλία
2. Astoria Shipping and Tourist Agency – Θέμα Η Καθημερινή Ζωή σε Μονή Μοναστηριού, Πάτμος, Ελλάδα
3. Intercruises Shoreside & λιμενικές υπηρεσίες – Θέμα: Πίσω από τις σκηνές στο κέντρο θαλάσσιων θηλαστικών. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ.

Ο κ. Γιάννης Καμαράτος γι' αυτή την τόσο σημαντική  διάκριση  ερωτηθείς, μας δήλωσε ενθουσιασμένος που έφθασε στη short list με τους 3 φιναλίστ,  δεν το  περίμενε,  γιατί οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και όλες οι παρουσιάσεις ενδιαφέρουσες. “Πήγα”, μας είπε, “στην ηγουμένη του Ευαγγελισμού να της το πω και μου έδωσε ένα κομμάτι ύφασμα από το ράσο του οσίου Αμφιλόχιου για να το πάρω μαζί μου για φυλαχτό, ώστε να βοηθήσει και νά’ναι θέλημα Θεού να είναι η Πάτμος νικητής”.

Όταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται   γι αυτή την επιτυχία, γιατί και μόνο ότι είναι στη short list είναι επιτυχία,  μας είπε: “Θα πάω εκεί και θα αντιπροσωπεύσω την Πάτμο σε όλο τον κόσμο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, γιατί είναι ένας λόγος για να αυξάνουμε  το awareness της Πάτμου”. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία γιατί η επιτυχία του είναι και επιτυχία για την Πάτμο.