Διαγόρας: «Δεν συμμετέχουμε ευκαιριακά στα πρωταθλήματα»

Με ανακοίνωσή του χθες ο Διαγόρας έκανε γνωστή την πρόταση από πλευράς της ομοσπονδίας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 στις γυναίκες αφού έμενε μια θέση κενή εξαιτίας της τη μη δήλωσης του Έσπερου.

Παρόλα αυτά οι «κυανέρυθροι» την απέρριψαν αφού δεν ήταν δυνατόν μέσα σε 24 ώρες να καταρτίσουν ένα ρόστερ που να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας, μη θέλοντας να συμμετάσχουν απλώς ευκαιριακά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση:
«Χθες, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μας γνωστοποίησε την κενή θέση που προέκυψε στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, μετά τη δήλωση μη συμμετοχής του σωματείου ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ, να συμμετάσχει σε αυτήν, με χρονικό περιθώριο αποστολής δήλωσης συμμετοχής του σωματείου Γ.Σ. Διαγόρας σε 24 ώρες.

Ενόψει του ότι, ήδη το σωματείο, εδώ κι ένα μήνα περίπου έχει κλείσει τον ετήσιο προγραμματισμό του, κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης αθλητριών,  οι οποίες δυναμικά και καθοριστικά θα μπορούσαν να στελεχώσουν το υπόλοιπο δυναμικό της ομάδας, έτσι ώστε, το σωματείο να μπορέσει αξιοπρεπώς να αγωνισθεί στην Α2 Κατηγορία, προσπάθεια που απέβη άκαρπη, λόγω του ελάχιστου χρόνου αντίδρασης.

Επειδή, ο Γ.Σ. Διαγόρας σεβόμενο την ιστορία και την παράδοσή του, δεν επιθυμεί  να συμμετάσχει σε μια κατηγορία ευκαιριακά, απλώς για τη συμμετοχή, οφείλει  να ευχαριστήσει για την πρόταση την Ομοσπονδία, αλλά να αρνηθεί, ελπίζοντας  ότι στο μέλλον οι χρονικές συνθήκες θα επιτρέψουν, το σωματείο, με το κατάλληλο δυναμικό, να μπορέσει να αγωνισθεί σε τέτοιες κατηγορίες».