Άρεσε το πανελλήνιο των δικηγόρων στη Ρόδο

Με την πραγματοποίηση του μεγάλου τελικού, έπεσε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας Διαγόρας, η αυλαία του 35ου πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τον Δικηγορικών Συλλόγων.

Το τρόπαιο κατέκτησε η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου «Σόλων» Αθηνών, η οποία στον τελικό επικράτησε στα πέναλτι με 5 – 2 των Ιωαννίνων. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που κράτησε σε μεγάλη αγωνία όσους το παρακολούθησαν.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η επιτροπή της διοργάνωσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων καυτηριάζει ένα περιστατικό που έγινε λίγο πριν την έναρξη της απονομής των τροπαίων με τον προπονητή της Ρόδου Νίκο Κουρμπανά.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, που διεξήχθη στο νησί μας με απόλυτη επιτυχία και αποτέλεσε μία τονωτική ένεση ντόπιου τουρισμού στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε με τη συμμετοχή 500 αθλητών και των οικογενειών τους από 16 ομάδες δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Δ.Σ. Αθηνών «Σόλων», η οποία επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό τελικό της ομάδας του Δ.Σ. Ιωαννίνων στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-4 (2-2 κ.α., 3-3 παρ.).
Η Οργανωτική Επιτροπή του 35ου Π.Π.Π.Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους συνδιοργανωτές του σπουδαίου αυτού τουρνουά: τοn Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Λ.Ε.Α.Δ. Ρόδου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Ευχαριστούμε την Ε.Π.Σ. Δωδ/σου και τους διαιτητές για τις πολύ καλές διαιτησίες που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα ήταν επιτυχημένο το εγχείρημά μας: Τον όμιλο ΑΚΤΑΙΟΝ, τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, τη ΒΙΟΠΑΓ, τη ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε., τη ΡΟΔΟΓΚΑΖ, τη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ, τη WIND, την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, το CAIRO BURGER BAR, το «RODOS PALACE», το «LOUIS RESTAURANT-PIZZERIA» και το «ALTER EGO SUMMER».

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους του news12.gr που κάλυψαν τη διοργάνωση με Live μεταδόσεις και έδωσαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι οικογένειες και φίλοι των αθλητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αλγεινή, ωστόσο, εντύπωση σε αυτήν τη γιορτή προκάλεσε η συμπεριφορά του προπονητή του Α.Σ. Ρόδος κ. Κουρμπανά, ο οποίος μετά τη λήξη του τελικού άρχισε να ξεσπάει τα νεύρα του σε ανήλικα παιδιά που έτυχε να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Ρόδος έκαναν… διατάσεις στο δεύτερο μισό του γηπέδου με την αιτιολογία ότι …καθυστέρησε η προπόνηση της ομάδας του Α.Σ. Ρόδος κατά 20 λεπτά λόγω της μεγάλης διάρκειας του τελικού του Δικηγορικού Πρωταθλήματος (έφθασε μέχρι τα πέναλτι).

Μάλιστα, δε δίστασε να απειλήσει με προπηλακισμό (!!!) μέλος της Επιτροπής που του ζήτησε να φέρεται πιο ευγενικά απέναντι στα παιδιά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια από όλους τους παρευρισκομένους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση υπολογίζεται ότι άφησαν στην πολύπαθη τουριστική οικονομία του νησιού τουλάχιστον 1.000.000 και θα έπρεπε να τύχουν σεβασμού από ανθρώπους που φιλοξενούνται στο νησί μας και αμείβονται από αυτόν τον τόπο».