Καλή η Σούπερ Λίγκα για τις ομάδες της Ρόδου, αλλά σε ποιο γήπεδο;

Η πρόσφατη ιστορία, σχετική με την τοποθέτηση καθισμάτων και το κατά πόσο μπορεί η κατάσταση της εξέδρας στο στάδιο της πόλης να επηρεάσει τον αριθμό εισιτηρίων που θα εκδίδονται από τον Διαγόρα, φέρνει στο προσκήνιο, τουλάχιστον σε όσους σκέπτονται υγιώς και χωρίς παρωπίδες, το θέμα της έδρας των σημαντικών ομάδων της πόλης μας.

Σ’ όλο αυτό το θέμα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη εγκατάσταση, ένα αθλητικό στολίδι πραγματικά επί Ιταλοκρατίας, θεωρείται μνημείο, γι’ αυτό σε ό, τι παρέμβαση γίνεται έχει λόγο και η Αρχαιολογία…

Δεν έχω πρόθεση να μπω σε αναλύσεις απίστευτες και να το παίξω ειδήμων. Δεν το ‘κανα ποτέ άλλωστε, απλώς μέσα από τις παρακάτω γραμμές θέλω να εκφράσω έναν προβληματισμό μου και τίποτε περισσότερο.

Επειδή λοιπόν ακούω  πως στόχος της Ρόδου, όπως εξεφράσθη προσφάτως, αλλά και του Διαγόρα είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, καλό είναι να αναφερθεί και ποιο γήπεδο θα έχουν έδρα, έτσι δεν είναι; Διότι πάνε οι εποχές που το στάδιο «Διαγόρας» φιλοξένησε τις μεγάλες ομάδες της πόλης τη δεκαετία του ‘70 και του ’80 ή ήταν πολύ αργότερα η ενδεδειγμένη λύση για τα εντός έδρας παιχνίδια των τιμωρημένων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τώρα για να πάρει άδεια θα πρέπει να γίνουν… τρελές παρεμβάσεις και μην ξεχνάμε πως λόγο έχει και η ποδηλασία, καθώς χρησιμοποιείται από τα σωματεία του νησιού για τις προπονήσεις και αγώνες αναγνωρισμένους κι ενταγμένους στο επίσημο καλεντάρι της ΕΟΠ.

Άλλωστε, για χρόνια το στάδιο φιλοξενούσε πανελλήνια πρωταθλήματα πίστας, καθώς ήταν το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο στη χώρα. Τα παραδείγματα επαρχιακών ομάδων που ανέβηκαν στη Σούπερ Λίγκα και μέχρι να γίνουν τα έργα στα γήπεδά τους για να πάρουν άδεια, αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για βδομάδες ή μήνες, είναι πρόσφατα.

Τόσο η ΑΕΛ Καλλονής όσο και η Λαμία δεν είχαν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουν ως έδρα εγκαταστάσεις στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη, χάνοντας εισιτήρια μα πάνω απ’ όλα τον παλμό της έδρας. Ας δώσει λοιπόν όποιος γνωρίζει περισσότερα μια λύση κι ας ακουστούν επιτέλους προτάσεις (ρεαλιστικές εννοείται) ή σοβαρές λύσεις, αλλιώς μας βλέπω, αν κάποτε ανέβει ομάδα μας στη Σούπερ Λίγκα, να τρέχουμε σε καμιά Κρήτη ή ν’ αναζητούμε λύσεις τύπου …Ριζούπολης. 

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ