Παρέδωσε το κουδούνι ο Β. Μανδρακός στον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Μ. Σοκορέλο

Παρέδωσε το κουδούνι ο Β. Μανδρακός στον νέο  πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Μ. Σοκορέλο

Παρέδωσε το κουδούνι ο Β. Μανδρακός στον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Μ. Σοκορέλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 766 ΦΟΡΕΣ

Ιδανικό ήταν, πράγματι, το κλίμα κατά τη μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στο γραφείο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, για την παράδοση-παραλαβή ανάμεσα στον απερχόμενο, κ. Βαγγέλο Μανδρακό, και τον νέο κ. Μιχάλη Σοκορέλο αφού οι δύο άνδρες, φίλοι για χρόνια και συνάδελφοι γιατροί, δεν σταμάτησαν τις ευχές και τις φιλοφρονήσεις ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα!

Παρουσία της οικογένειας του κ. Σοκορέλου και των εργαζομένων στο Προεδρείο του δ.σ., ξεκίνησε ο κ. Μανδρακός, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη μέρα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κ. Σοκορέλο. Και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευτυχισμένος που παραδίδω την Προεδρεία του δ.σ. σε έναν αγαπητό συνάδελφο, έναν φίλο, έναν άνθρωπο που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια με την πορεία του σαν γιατρός στην κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο, και είναι για μένα μεγάλη η τιμή να δίνω τη σκυτάλη στον συγκεκριμένο συνάδελφο ο οποίος τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας και είναι μέλος του δ.σ. της νέας Δημοτικής Αρχής».

Είπε, όμως, στη συνέχεια, ο απερχόμενος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον διάδοχό του: «Βεβαίως, αγαπητέ Πρόεδρε, η θέση του Προέδρου πέραν από ιδιαιτέρως τιμητική έχει και πολύ μεγάλη ευθύνη. Εγώ σαν ρευματολόγος, κάποιες φορές τις δυσκαμψίες και τις αγκυλώσεις στη διαδικασία του δ.σ. δεν μπόρεσα να τα αντιμετωπίσω. Εσείς είσαστε χειρουργός, οι χειρουργοί έχετε και άλλα κόλπα, ό,τι…στραβώνει να το ισιώνετε με διαφορετικό τρόπο. Εύχομαι να μη χρειαστεί να δείξετε τον δυναμισμό σας που είναι δεδομένος και γνωστός αλλά μέσα σε μία τετραετία όπως είναι τώρα δυστυχώς θα χρειαστείτε.

Και βεβαίως θέλω να πω ότι, κάποιες στιγμές, είχα την αίσθηση ότι ο μόνος γιατρός που θα μπορούσε να κάνει καλά όλη αυτή τη βαβούρα που γίνεται και που θα γίνει υποθέτω και στη δική σας θητεία, ήταν…ο ψυχίατρος! Δηλαδή, υπάρχουν στιγμές που πιστεύω ότι το δ.σ. θα χρειαζόταν καλύτερα έναν ψυχίατρο!»


Πέρα από τα χαριτολογήματα, ο κ. Μανδρακός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του ενώ είπε, ακόμη, ότι ανεβαίνει ο πήχης και δήλωσε σίγουρος ότι ο κ. Σοκορέλος θα τα καταφέρει καλύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλον. «Εύχομαι ό,τι το καλύτερο στον αγαπητό μου φίλο Μιχάλη», είπε ακόμη ο κ. Μανδρακός και του παρέδωσε συμβολικά τα κλειδιά του γραφείου αλλά και…το κουδούνι του Προέδρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σοκορέλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Μανδρακό για τα καλά του λόγια, αποκαλώντας τον «αγαπητό φίλο και συνάδελφο», είπε ότι τους συνδέουν πολλά όλα αυτά τα χρόνια και δεν παρέλειψε να πει ότι για τον ίδιο ήταν πολύ μεγάλη τιμή αυτό που έγινε και από τον Δήμαρχο που τον πρότεινε και οπωσδήποτε και από το Σώμα που τον ψήφισε με αυτή την πλειοψηφία, εκτός από τα δύο λευκά. Και είπε στη συνέχεια: «Αυτό αφενός με τιμά και αφετέρου με αναγκάζει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αποδείξω και στο Σώμα και τον ροδιακό λαό και σε όλους ότι αυτή τους η επιλογή θα δικαιωθεί».

Μάλιστα, ο νέος Πρόεδρος παρομοίασε το δ.σ. με μία μικρή τοπική Βουλή όπου και εκεί υπάρχουν παρεκτροπές, όπως είπε και δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να είμαι τυπικός, να ακολουθώ τον κανονισμό χωρίς παρεκκλίσεις, να είμαι όσο μπορώ ουδέτερος για το καλό και του δ.σ. και όλων των παρατάξεων».

Σε ερώτηση αν θα είναι και αυστηρός εφόσον χρειαστεί, ο νέος Πρόεδρος είπε ότι το ιατρικό Σώμα είναι το πιο δύσκολο Σώμα γιατί απευθύνεσαι σε επιστήμονες και ως Πρόεδρος έχει κάνει πολλές θητείες στον Σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών όπως και εκπρόσωπος στα Δ.Σ. του Νοσοκομείου και αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις.

Και ακριβώς επειδή είναι συνάδελφοί του ήταν δύσκολο και στο δ.σ. που επίσης υπάρχουν επιστήμονες. «Η αυστηρότητα δεν είναι το άλφα και το ωμέγα. Χρειάζεται η σωστή διαχείριση, ο καλός τρόπος και να μπορείς αυτό που είπε σωστά ο Βαγγέλης είναι ότι χρειάζεται ο Πρόεδρος να ξέρει τη σωστή διαχείριση των ανθρώπων. Είναι θέμα ψυχολογίας και πιστεύω ότι με μία σωστή διαχείριση της ψυχολογίας-γιατί ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται να αντιμετωπίζεται διαφορετικά-πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», τόνισε.

Ερωτηθείς ο κ. Μανδρακός για την ανάμνηση που του αφήνει η θητεία του στο δ.σ. είπε ότι είναι θετική, γλυκιά και ευχάριστη μετά από πέντε χρόνια θητείας. Δεν παρέλειψε να πει ότι υπήρξαν και στιγμές που δεν θα ήθελε να είχαν συμβεί αλλά συνέβησαν και έτσι υπάρχει και το αίσθημα της πίκρας, της λύπης, της μετάνοιας για κάποια περιστατικά αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Και έκλεισε λέγοντας: «Από εκεί και πέρα όμως μπορώ να σας πω ότι ήταν για μένα μία μεγάλη εμπειρία η θητεία μου στο δ.σ., η συνεργασία μου με τον Φώτη τον Χατζηδιάκο, τον Στράτο τον Καρίκη, τον Γιώργο τον Υψηλάντη, τον Τάκη τον Πότσο. Οφείλω να πω ότι είχα μία καλή τοπική Βουλή γιατί το δ.σ. εκπροσωπεί 150 χιλιάδες κατοίκους, είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο του νησιού. Είναι μεγάλη υπόθεση το δ.σ.», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι φεύγει πλουσιότερος και ικανοποιημένος ενώ ο κ. Σοκορέλος του ευχήθηκε η επόμενη θέση που θα διεκδικήσει ψήφο να είναι για κάτι ανώτερο.

Εν τω μεταξύ, ήρθαν τόσο ο πρώην Αντιπρόεδρος του δ.σ. κ. Σάκης Στάγκας και ο πρώην Γραμματέας κ. Αντώνης Γιαννικουρής όσο και ο νέος Γραμματέας του Σώματος κ. Δημήτρης Ιωσήφ.

Ο κ. Στάγκας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία που αποδεικνύεται και από το ότι το 90% των αποφάσεων ήταν ομόφωνες. Εξέφρασε, όμως, και τη δυσαρέσκειά του επειδή είχαν τουλάχιστον 25 θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως σε κάθε συνεδρίαση.

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του επειδή στην εννεαετή θητεία του ως Αντιπρόεδρος του δ.σ. η απόφαση για τους ιστορικούς Δήμους Λινδίων, Ιαλυσού και Καμείρου ενώ ψηφίστηκαν δεν υλοποιήθηκαν με το να γίνουν νόμος αλλά και επειδή η Ρόδος παρέμεινε ένας Δήμος. Για τον κ. Σοκορέλο είπε ότι έγινε πρόεδρος με μεγάλη πλειοψηφία και χαίρει τεράστιας εκτίμησης στην κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης του σε οτιδήποτε χρειαστεί ο ίδιος και η νέα Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννικουρής είπε ότι κατάφεραν στο Προεδρείο να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια μέσα στο δ.σ. και να υπερβούν παρατάξεις και χρώματα και αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να διατηρήσει τη συνοχή του δ.σ. αν και με τον «Κλεισθένη» θα είναι ακόμα δυσκολότερο. Με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτες τους. Ο κ. Ιωσήφ, επίσης γιατρός, είπε ότι οι προηγούμενοι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και ελπίζουν και οι ίδιοι να φανούν αντάξιοι και να πάνε ακόμα παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο