Έφυγε από τη ζωή ο «Πλατάρχης» της Καλύμνου, Μιχάλης Λαμπρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο «Πλατάρχης» της Καλύμνου, Μιχάλης Λαμπρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο «Πλατάρχης» της Καλύμνου, Μιχάλης Λαμπρόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 996 ΦΟΡΕΣ

Ο γάμος του πριν 20 χρόνια με την Ιταλίδα Αντονέλα Ρόσι στη νησίδα Πλάτη είχε αποτελέσει πρώτο θέμα στα ΜΜΕ

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την περασμένη Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 ο Μιχάλης Λαμπρόπουλος ο «Πλατάρχης» όπως ήθελε να τον αποκαλούν κατά το Πλανητάρχης.

Είναι ο άνθρωπος που το Μάιο του 1999 έγινε το πρόσωπο της επικαιρότητας με μεγάλη δημοσιότητα σε όλα τα αθηναϊκά μέσα με τον γάμο του με την Ιταλίδα Αντονέλα Ρόσι και κουμπάρο τον τότε βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο και την εγκατάσταση του στη νησίδα Πλάτη(μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου) που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ακατοίκητη.

Μάλιστα το θέμα του γάμου του στη νησίδα Πλάτη απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των Τουρκικών ΜΜΕ αφού είχαν μπερδέψει την εν λόγω νησίδα με την Τουρκική Πλατιά.

Να θυμίσουμε ότι ήταν μόλις τρία χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων και η Κυβέρνηση αναζητούσε εθελοντές να πάνε να κατοικήσουν σε μικρές νησίδες που ήταν ακατοίκητες.

Ο Δήμος Καλυμνίων που ήταν ιδιοκτήτης της νησίδας Πλάτης την ενοικίασε με ένα συμβολικό ποσό στον Μιχάλη Λαμπρόπουλο, ναυτικό, ηλικίας τότε 51 ετών που με την αγαπημένη του Ιταλίδα Αντονέλα Ρόσι 40 ετών αποφάσισαν να κάνουν το γάμο τους στην Πλάτη στις 15 Μαΐου 1999 όπου και εγκαταστάθηκαν στη συνέχεια υψώντας την Ελληνική σημαία.

Στην Πλάτη και με τη βοήθεια του Δήμου αλλά και κάποιων επώνυμων ο Μιχάλης και η Αντονέλα κατασκεύασαν ένα όμορφο πέτρινο οίκημα και δημιούργησαν ένα μικρό ταβερνάκι που εξυπηρετούσε τους περαστικούς αλλά και τους επιβάτες των τουριστικών σκαφών που προσέγγιζαν τη νησίδα κατά τη διάρκεια ημερήσιων εκδρομών κατά τη θερινή περίοδο.

Τα τελευταία 4 χρόνια ο Μιχάλης Λαμπρόπουλος μετά τον χωρισμό του από την Αντονέλα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επέστρεψε στην Κάλυμνο όπου διέμενε και που άφησε και την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας