Σήμερα στις 9 το πρωί ο αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Σήμερα στις 9 το πρωί ο αγιασμός  στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Σήμερα στις 9 το πρωί ο αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου ανοίγει επισήμως τις πόρτες του: To πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος που ξεκίνησε, επρόκειτο να κτυπήσει σήμερα. Στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και θα ακολουθήσει η παραλαβή των βιβλίων όλων των τάξεων (Γυμνασίου και Λυκείου). Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά το πρωί προς το Σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 11:20.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις, για κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 09:00. Οι θέσεις που προκηρύσσονται έχουν ως εξής: Β’ Γυμνασίου: 4 (τέσσερις), Γ’ Γυμνασίου: 2 (δύο), Α’ Λυκείου: 4 (τέσσερις), Β’ Λυκείου: 4 (τέσσερις), Γ’ Λυκείου: 4 (τέσσερις). Παρακαλούνται, τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες να αιτηθούν τη συμμετοχή των τέκνων τους στη Διεύθυνση του Σχολείου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2019. Η ύλη ανά μουσικό μάθημα και τάξη, υπάρχει αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου καθώς και στην ιστοσελίδα του Σχολείου: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/?p=101.

«Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια από το σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στους γονείς-κηδεμόνες τους. Για εκείνους και εκείνες που αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν απλώς την πρώτη από τις πολλές προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Το μόνο που μπορεί να τους απομακρύνει από το στόχο τους, είναι η παραίτηση από αυτόν. Εμείς δηλώνουμε πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν! Καλή δύναμη σε όλους και όλες! Οι απόφοιτοί μας, εκτός από τα τμήματα μουσικών σπουδών, πέτυχαν στις εξής σχολές: θεολογίας, διαχείρισης φυσικών πόρων, ιταλικής φιλολογίας, λογοθεραπείας, γερμανικής φιλολογίας, ιερατικών σπουδών, ιστορίας και αρχαιολογίας, επιστημών προσχολικής αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού, πολιτικών μηχανικών, νοσηλευτικής, περιβάλλοντος, τροφίμων και διατροφής, αρχιτεκτόνων μηχανικών, νοσηλευτικής, αγροτικής βιοτεχνολογίας, εργοθεραπείας, ηλεκτρολόγων μηχανικών υπολογιστών, φυσικής, παραστατικών και ψηφιακών τεχνών, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, ηλεκτρονικών μηχανικών. Αποδεικνύεται, για ακόμα μία χρονιά, πως οι μαθητές/τριες του Σχολείου αυτού, μοναδικού στο Νότιο Αιγαίο, δεν στοχεύουν μόνο σε μουσικά πανεπιστήμια αλλά έχουν σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Τέλος, εκφράζουμε τη χαρά μας, γιατί για πρώτη φορά το Σχολείο μας συμμετείχε στο θεσμό της Βουλής των Εφήβων: Ο Έφηβος Βουλευτής, εκπρόσωπος της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης η οποία εργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ο Νικόλαος Δ. της Β’ Λυκείου και συμμετείχε από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλες τις δράσεις της ΚΔ’ Συνοδου της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Τηλέφωνα Σχολείου: 2241065651, 67850
Email: gmousrod@sch.gr
Ιστοσελίδες: www.musicschoolrhodes.gr, www.youtube.com/musicschoolrhodes, www.facebook.com/musicschoolrhodes.

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο